Política 09/08/2012

Llibertat amb càrrecs per als dos sindicalistes detinguts per l'assalt a un Mercadona

Sánchez Gordillo, alcalde de Marinaleda: "Fernández Díaz ha demostrat ser un franquista de cap a peus"

Ara
3 min

BarcelonaEls dos membres del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) detinguts per participar en l'assalt a un supermercat d'Écija (Sevilla) han sigut posats en llibertat aquest dijous, imputats per un delicte de robatori i un altre de coaccions per l'apoderament violent de productes exposats a la venda al públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La posada en llibertat dels dos sindicalistes l'ha decidit el jutjat d'instrucció número 8 de Sevilla, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) en un comunicat.

Les forces de seguretat van rebre ahir l'ordre del ministeri de l'Interior de detenir els responsables dels assalts a dos supermercats: el d'Écija i el d'Arcos de la Frontera (Cadis). La Fiscalia també investiga aquests fets, en què està implicat l'alcalde de Marinaleda (Sevilla) i diputat autonòmic d'IU Juan Manuel Sánchez Gordillo.

El jutjat de guàrdia imposa als dos sindicalistes imputats la prohibició d'acostar-se a més de 300 metres de la superfície comercial Mercadona d'Écija i també l'obligació de comparèixer en seu judicial cada vegada que siguin requerits.

L'alcalde de Marinaleda diu que el ministre és "un franquista de cap a peus"

L'alcalde de Marinaleda i membre del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Manuel Sánchez Gordillo, ha denunciat aquest dijous al matí en declaracions a RAC1 que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, hagi ordenat públicament la seva detenció. Gordillo ha dit que "el ministre ha demostrat ser un franquista de cap a peus". Ho ha explicat després de l'"expropiació alimentària", com defineix el SAT, que Sánchez Gordillo i altres sindicalistes van dur a terme en un supermercat Mercadona d'Écija i un Carrefour d'Arcos. L'acció tenia com a objectiu repartir aliments entre els més desafavorits.

"Que un ministre de l'Interior sigui jutge, fiscal i ministre de l'Interior és posar fi a la divisió de poders, això és d'abans de Montesquieu", ha afirmat. I ha afegit: "El que ha fet el ministre de l'Interior dient que ens detindrà... A la Moncloa acaba de ressuscitar Franco".

Per la seva banda, Ricardo Sixto, diputat al Congrés i portaveu d'Esquerra Unida, ha dit que el partit no comparteix l'acció del SAT, però que tampoc la condemna. Sixto ha assegurat que la propietat no té un caràcter "sacrosant", si bé ha insistit que la seva formació, en què conviuen diferents "sensibilitats", no està impulsant una campanya d'assalt als supermercats.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha recalcat que l'acció del sindicat andalús SAT, capitanejada pel diputat d'IU i alcalde de Marinaleda, és una "conseqüència lògica" davant les retallades de l'estat del benestar i els serveis socials. En declaracions a Catalunya Ràdio, Gallego ha evitat respondre clarament si avala o no l'assalt als supermercats. En qualsevol cas, sí que ha considerat que és "lògic que la gent s'hagi de buscar la vida", si cal, prenent aliments.

Poques hores després de l'ordre del ministre de l'Interior, aquest dimecres a la nit la policia va detenir dos membres del sindicat a Hornachuelos (Còrdova) i a Cuevas de San Marcos (Màlaga) pels assalts als dos supermercats. El dirigent del SAT Diego Cañamero ha informat que els dos detinguts van participar en l'acció del sindicat en un Mercadona d'Écija (Sevilla) i van ser traslladats a la Prefectura Superior de la Policia Nacional a Sevilla.

stats