Política 16/03/2016

De la "sorpresa" al suport a Iglesias: les reaccions de Podem a la destitució del secretari d'organització

Els dirigents del partit morat tanquen files amb el secretari general després del cessament de Sergio Pascual

Ara
3 min
Pablo Iglesias i Íñigo Errejón durant la celebració de la nit electoral a la plaça del Reina Sofia de Madrid / EFE

BarcelonaLa decisió de Pablo Iglesias de destituir el número tres del partit, Sergio Pascual, per una gestió "deficient" de la formació en els darrers dies, sobretot arran de la crisi interna del partit i la dimissió en bloc d'una part de la direcció madrilenya, no ha deixat indiferent als quadres territorials de Podem. Des de la "sorpresa" al suport al secretari general de la formació, els dirigents s'han pronunciat al llarg del matí.

Podem Catalunya

"No hem de tenir por a prendre aquestes decisions"

Podem a Catalunya és una de les agrupacions territorials que dóna suport a Iglesias. El secretari general del partit a Barcelona, Marc Bartomeu, ha admès que la destitució de Pascual "no és una bona notícia" per al conjunt de l'organització però ha justificat que a vegades cal prendre aquestes decisions.

"Es percep com una mala notícia, però no hem de tenir por a prendre aquestes decisions. Som un partit que a vegades hem de prendre decisions, i els responsables les explicaran en les properes hores", en al·lusió a Iglesias. D'altra banda, ha volgut deixar clar que el cessament del secretari d'organització estatal no afecta directament a Podem Catalunya, ja que es tracta d'un partit que "comença a consolidar-se al marge del que passi a la resta de la formació".

Podem Andalusia

"Les crítiques són un atac recorrent perquè Podem és la força més democràtica"

Des de Podem Andalusia han reconegut la "sorpresa" per la destitució del secretari d'organització, però han optat per defensar la formació ara que la crisi a la direcció és més evident que mai. Segons la coordinadora del grup parlamentari de Podem Andalusia, Esperanza Goméz, les crítiques al funcionament intern del partit són un "atac recorrent" perquè Podem és la "força més democràtica".

Es dóna el cas que la líder de Podem a Andalusia, Teresa Rodríguez, encapçala el sector anticapitalista del partit, juntament amb l'eurodiputat Miguel Urbán. Aquet sector va fer una crida a desistir de la negociació amb el PSOE i convocar noves eleccions, tota una esmena a l'estratègia de Pablo Iglesias.

Irene Montero

"No passa res, cal afrontar els problemes i resoldre'ls"

La portaveu adjunta de Podem al Congrés i cap de gabinet de Pablo Iglesias, Irene Montero, ha defensat el cessament de Sergio Pascual per la "pèrdua de confiança" i perquè la "gestió deficient" del ja exsecretari d'organització "ha fet mal". Montero, que és una de les col·laboradores més properes a Iglesias, ha afirmat que és Pascual qui ha d'assumir la responsabilitat de la crisi a Madrid. "Quan hi ha problemes organitzatius no passa res, cal afrontar-los i resoldre'ls", ha dit.

Carolina Bescansa

Admet "divergències tàctiques" a la cúpula

La cofundadora de Podem i responsable d'anàlisi polític, Carolina Bescansa, ha admès l'existència de "divergències tàctiques" en el si de la cúpula de la formació, però no "desacords polítics" o "ideològics" de fons. ha tancat files amb Pablo Iglesias, amb qui comparteix que la feina de Pacual en els darrers temps ha estat "deficient". "No ha fet el treball adequat", ha dit, per evitar les dimissions en bloc a Madrid en un moment "tan delicat" com el de la constitució d'un govern. "Entenem que hi havia problemes que eren evitables i que es podien haver gestionat millor", ha dit.

Podem Castella i Lleó

"Iglesias és qui millor pot portar el timó de Podem i del país"

El secretari general de Podem a Castella i Lleó i portaveu del grup parlamentari, Pablo Fernández, ha tancat files amb el líder del partit, Pablo Iglesias, a qui ha traslladat el seu "ferm suport" perquè, al seu parer, és qui millor pot portar el timó tant de Podem com del país, i ha defensat que "en absolut" es pot parlar de crisi a la seva formació. En aquest sentit, ha fet una crida a anar "tots a la una".

stats