Política 28/02/2013

El regidor de Torredembarra imputat per “ultratge a la nació” denuncia persecució política

Lluís Suñé declara aquest divendres al jutjat per publicar al seu blog, l'any 2008, una nota sobre les balances fiscals amb el títol 'Apadrina un nen extremeny'

Efe
2 min

TorredembarraLluís Suñé, regidor d'Alternativa Baix Gaià a Torredembarra, imputat per un presumpte delicte d'"ultratge a la nació", ha denunciat aquest divendres la "persecució política" del seu cas. Ho ha fet hores abans de la seva compareixença, aquest divendres, davant el jutjat número 7 del Vendrell, acusat pel fiscal de l'Estat i l'advocat de la Junta d'Extremadura, que es persona com a acusació particular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els fets es remunten al 2008, quan Suñé, en el seu blog personal, va publicar una nota sobre les balances fiscals acompanyada d'una imatge de dues nenes amb parracs i el titular "Apadrina un nen extremeny". La difusió d'aquesta entrada del blog en diversos mitjans de comunicació va provocar que a l'octubre del 2008 la Junta d'Extremadura presentés una querella per "ultratjar el poble d'Extremadura". La querella es basava en l'article 543 del Codi Penal, que castiga "a qui ultratgi o ofengui Espanya o les comunitats autònomes". El regidor va demanar disculpes poc després, però la denúncia no es va retirar.

Aquest dijous Suñé va argumentar avui que "en el bloc, sempre a títol personal i amb un màxim de 65 visites, escrivia les meves reflexions sobre l'activitat diària i sempre les acompanyava d'il·lustracions; l'acusació se centra en la imatge, però el fons de veritat són les balances fiscals". Acompanyat per un nombrós grup de veïns de Torredembarra que li han mostrat el seu suport, el regidor ha assegurat: "jo ni tan sols vaig fer aquella imatge, la vaig treure de Google i ja l'havien publicat molts portals".

Suñé ha assegurat que "vaig haver de viure amb escorta i durant mesos, i els meus pares i els meus avis rebien telefonades les 24 hores del dia amb amenaces que em matarien". El regidor ha assegurat no tenir por de la decisió judicial, sinó de la reacció social. "ens posem les mans al cap per les reaccions violentes si un humorista danès ironitza sobre Mahoma, però aquí també hi ha estructures que són intocables", ha dit, abans de definir el seu cas com "un escarni públic per intentar frenar el procés sobiranista".

"Ja ni tan sols parlo de llibertat d'expressió perquè és clar que no hi ha opció a les opinions diferents. Avui mateix un militar retirat ha cridat a ocupar Catalunya, m'agradaria veure una querella per ultratge a un territori", ha afegit Suñé, per qui l'acusació contra ell "es basa en la imatge i la meva defensa és que no té res a veure; aquí el que es jutja és que no es vol parlar de les balances fiscals ni de l'obligada solidaritat dels catalans en una Catalunya que retalla sanitat, tanca fàbriques i té desnonaments".

stats