CAP AL 20-N
Política 08/08/2011

La tercera urna del superdissabte d'ERC, pel candidat a Madrid

Junqueras i Llorente veuen bé que l'elecció del candidat al Congrés coincideixi amb la votació del president i secretària general. La nova direcció plantejarà el procés en termes de renovació o continuisme

M.colomer
1 min
Junqueras i Ridao, durant la campanya per les europees de 2009

BarcelonaSi l'actual secretari general d'ERC, Joan Ridao, manté el pols al precandidat a les eleccions espanyoles avalat per la nova direcció, l'escriptor Alfred Bosch, les primàries se celebraran molt probablement el 17 de setembre, el dia del superdissabte en què els republicans entronitzaran Oriol lJunqueras i Marta Rovira a la presidència i a la secretaria general d'ERC, tal i com ja va avançar l'Ara.cat i informa avui l'ACN. De fet, concentrar ambdues eleccions en la mateixa data ja ho havia proposat la direcció sortint en una executiva en què la futura direcció va rebutjar-ho en considerar que no hi havia temps per organitzar un procés seriós. Ara però, un cop constatat que Ridao, de moment, no té intenció de fer-se enrere, i que les eleccions seran dos mesos després, s'avenen a fer primàries perquè siguin tots els militants i no el consell nacional qui triï entre els aspirants a candidat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant Junqueras com l'actual portaveu del partit, Ignasi Llorente, coincideixen en què la del 17 de setembre seria una bona data per elegir el candidat. Però qui haurà de dir l'última paraula és el Consell Nacional del 3 de setembre, que discutirà si és prudent i hi ha prou temps per fer un procés net. Ara per ara, els precandidats segueixen recollint avals per arribar a l'últim dia amb el màxim de suport intern.

stats