Política 15/12/2014

L'escissió al PSC de Girona s'evidencia amb retrets entre els regidors no adscrits i la candidata socialista

Els cinc regidors exsocialistes mantindran l'acta de regidors i Sílvia Paneque els acusa d'actuar "per personalismes"

Acn
1 min

GironaEl trencament del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona s'ha fet evident al ple, tant en sentit físic com ideològic. No només hi ha hagut canvi de cadires, sinó també intercanvi de retrets mutus entre Sílvia Paneque -que es queda sola al PSC- i els cinc regidors no adscrits que fins ara integraven el grup socialista. Tant Pia Bosch com els quatre restants (Xavier Amores, Àngel Quintana, Amèlia Barbero i Quim Bonaventura) han refermat la voluntat de passar al grup mixt i no entregar l'acta per fidelitat al programa i als votants. Per la seva banda, Paneque ha dit sentir-se "decebuda profundament" i ha acusat els no adscrits d'actuar per personalismes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Partir el grup a cinc mesos de les eleccions no és la millor solució, però hem triat el mal menor", ha dit Bosch, fins ara cap de l'oposició, una figura que desapareix. Els regidors del PSC atribueixen l'escissió al rumb de la direcció pel que fa al procés sobiranista, que "n'ha esquerdat la pluralitat fins a conduir al trencament". Per això asseguren que el cas de Girona no és aïllada, "No es tracta només d'un tema gironí o personal", ha subratllat Pia Bosch.

El mateix alcalde, Carles Puigdemont, ha admès que el consistori viu una situació "anòmala", arribant a tenir fins a vuit regidors no adscrits amb el pas al grup mixt dels cinc que fins ara es mantenien al PSC.

stats