Política
Política 18/02/2011

Xavier Trias: "El tripartit ha portat la Generalitat a una situació de catàstrofe"

L'alcaldable de CiU a Barcelona creu que Hereu guanyarà les primàries del PSC, però que passi el que passi, serà "un fracàs" per al partit

Albert Castellví
2 min
Un moment del Col·loqui que Xavier Trias ha tingut amb Eduard Vallory.

BarcelonaEl candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, assegura que no li preocupa qui sigui el seu rival a les eleccions del mes de maig: "Els conec a tots dos", ha dit, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio. Trias ha afirmat que no es creu les enquestes que li donen majoria absoluta en cas que Hereu guayi les primàries del PSC, ja que les troba "surrealistes", i ha afegit: "Crec que guanyarà Hereu, perquè domina el partit. Si no guanya serà un fracàs, però si guanya serà un altre fracàs".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Trias, Hereu és "el candidat del partit a Barcelona, que no vol dir que sigui el candidat del partit", un fet que, en la seva opinió, denota "una greu crisi al PSC". L'alcaldable convergent ha qualificat les primàries com "un sistema d'autodestrucció", i ha afegit: "S'han ficat en un embolic horrorós que fa mal a la ciutat de Barcelona, perquè durant un munt de dies no es fa el que s'ha de fer".

Després d'insistir que serà el cap de l'oposició en cas que perdi les municipals, Trias ha criticat la situació econòmica de la ciutat i les decisions de l'actual equip de govern, i ha indicat que "cal canviar les prioritats i dirigir-les a la gent". En aquest sentit, considera que cal destinar menys diners a "l'autopropaganda", i més a les entitats socials i la seguretat. Sobre l'actuació de la Guàrdia Urbana, ha dit: "Hem de fer prevenció. No hem de castigar, sinó que hem de facilitar la vida a la gent; l'obsessió no ha de ser la multa, ha de ser facilitar".

Trias s'ha referit també al trànsit per l'interior de la ciutat, i ha qualificat les àrees 30 com "una bona solució". Segons ha dit, "el futur de Barcelona és sobretot la moto elèctrica", i s'ha mostrat partidari de "cuidar els motoristes". Ha assegurat que "cal pacificar algunes zones de la ciutat", però s'ha negar rotundament a tancar el centre de Barcelona al trànsit.

Finalment, Trias ha carregat contra l'anterior Govern de Catalunya, de qui ha dit que "ha portat la Generalitat a una situació de catàstrofe". "El tripartit ha fet un disbarat que no s'entén: tu pots fer dèficit, però portar el país als límits que s'ha portat de la catàstrofe econòmica és una vergonya", ha sentenciat.

stats