Cara a cara Hereu-Trias
Política 23/03/2011

Els analistes de 'La Vanguardia' donen una ajustada victòria a Trias en el cara a cara

El candidat de CiU obté un 6,5 de mitjana, per un 6,28 d'Hereu. Tots els opinadors els valoren amb notes entre el 6 i el 7

Albert Castellví
1 min

Barcelona6,5 a 6,28. Aquesta és l'ajustada victòria que sis opinadors (Francesc-Marc Álvaro, Josep Maria Sòria, Enric Sierra, Pilar Rahola, Antoni Puigverd i Juan José López-Burniol) donen, de mitjana, a l'edició d'avui de La Vanguardia, a Xavier Trias sobre Jordi Hereu en el cara a cara que tots dos candidats a l'alcaldia de Barcelona van mantenir ahir a La Pedrera, i que organitzaven conjuntament el diari i RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Álvaro és qui es decanta més clarament per l'alcaldable convergent, a qui dóna un 7 per un 6 a Hereu, ja que considera que Trias va ser més proper a l'electorat en posar exemples concrets de les seves propostes, mentre que l'actual alcalde es perdia en conceptes abstractes. També Enric Sierra va trobar millor el candidat de CiU, tot i que només li atorga mig punt més que al seu rival (6,5 a 6). Sierra coincideix amb Álvaro en assegurar que Trias va "connectar millor amb el públic utilitzant un llenguatge més pròxim al carrer".

A la banda contrària s'hi troba Antoni Puigverd, per a qui Hereu va imposar-se molt lleugerament: 6,2 per al candidat del PSC, 6 per al de CiU. Segons ell, Hereu va demostrar que coneix millor que Trias la situació de Barcelona (especialment, l'econòmica), i en canvi Trias va aconseguir cridar l'atenció amb frases senzilles –en alguns casos, massa senzilles–. Cap dels dos, però, no sembla que li acabés de fer el pes.

Per als altres tres analistes, tots dos candidats van empatar. Pilar Rahola els posa un 7 ("No va perdre cap dels dos"), Sòria un 6,5 i López-Burniol un 6 ("Cap dels dos ha nascut per aixecar passions", però tots dos serien "un gestor per a un poble").

stats