Política 28/09/2011

Batalla de tuits des dels escons

Mentre els portaveus de cada grup pugen al faristol durant el debat de política general al Parlament, els diputats els defensen o ataquen des de la seva cadira a través de Twitter

Ara
2 min
Tuit de Roberto Labandera durant el Debat de Política General

BarcelonaEn ple debat de política general al Parlament de Catalunya, els grups de l'extint tripartit el critiquen a través de Twitter, amb els hashtags #dpgcat i #parlament, el discurs del president Mas. Tot i això, per la seva banda, els diputats del grup de CIU el defensen retuitejant-ne les seves frases més destacades i assenyalant els punts febles dels portaveus de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montserrat Capdevila, del PSC, ha criticat que Mas faci el discurs de la por perquè ens compara amb Grècia. Una altra socialista, la diputada Núria Ventura, sintetitza el discurs de Mas acusant-lo de tirar les culpes sobre el govern anterior i Madrid, que no assumeix cap culpa. En aquest sentit, també es mostra Roberto Labandera, que creu que CiU no va col·laborar durant els dos tripartits i que ara vol un xec en blanc per part de l'oposició. En començar el discurs, Labandera ja ha observat que no hi ha hagut cap proposta i ha lamentat que no doni respostes contra la crisi.

Per la seva banda, Pere Aragonès, diputat d'Esquerra Republicana, fa servir la metàfora de Mas sobre el deute que no hem de deixar a les generacions futures per defensar les tesis independentistes. Per això, recorda a Twitter que la veritable llosa que deixarem a les futures generacions és l'espoli fiscal de l'Estat espanyol envers Catalunya. A més a més, expressa que entre Mas i Nadal comença a jugar-se al joc dels disbarats, atenent al clima que pren el seu debat.

Dolors Camats, per part d'ICV-EUiA, ha criticat que Mas no hagi reconegut que les retallades en salut sí que afecten els serveis bàsics.

Malgrat tot, el president de la Generalitat té també els seus defensors a la xarxa social. Carles Puigdemont, alcalde convergent de Girona, ha tuitejat frases de Mas com: "No permetré que aquest país caigui pel precipici" o "Volen que Catalunya acabi com Grècia?" intentant-los donar més transcendència. La diputada Meritxell Borràs, del grup de CiU, ha aprofitat el Twitter per recordar altres frases de Mas com "No permetré que aquest país se'n vagi a l'atzucac, no és sostenible pagar 6 milions d'euros d'interessos al dia". La també convergent Neus Munté difon la frase de Mas que recorda que "Més Catalunya i més Europa vol dir menys Espanya". Ells, i d'altres membres de CiU, també fan servir el hashtag #PresidentMas.

stats