Política 02/08/2015

Unió es reivindica com "l'única força no independentista que prioritza Catalunya"

Espadaler marca distàncies tant amb el "radicalisme" sobiranista i d'esquerres com amb l'òptica en clau espanyola de PSC, PP i C's

Roger Mateos
2 min
Ramon Espadaler, amb els números dos i tres de la seva llista per al 27-S: Martín Rodríguez Sol i Marta Plana / ARA

BarcelonaEl secretari general d'Unió i cap de llista dels democristians per a les eleccions del 27 de setembre, Ramon Espadaler, ha volgut marcar distàncies aquest diumenge tant amb el "radicalisme" sobiranista i d'esquerres com amb la visió en clau espanyola de PSC, PP i Ciutadans. Espadaler ha reivindicat Unió com "una força d'estricta obediència catalana", que prioritza la "governabilitat" de Catalunya i el seu encaix dins d'Espanya. "Som l'única força no independentista que té Catalunya com a prioritat", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler, en roda de premsa, ha expressat la seva "preocupació" pels "dos fronts" que estan emergint en el mapa polític català. D'una banda, entén que hi ha les "expressions més radicalitzades": Junts pel Sí en representació de l'independentisme i Catalunya Sí que es Pot en nom de l'esquerra emergent. De l'altra, s'hi troben el PSC, el PP i Ciutadans, la prioritat dels quals "no és Catalunya" sinó que es prenen el 27-S com un "camp de batalla" per assajar abans de les eleccions generals.

Després que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, obrís la porta a un pacte entre socialistes i Ciutadans després de les generals per desallotjar el PP de la Moncloa, Espadaler l'ha convidat ha collar els d'Albert Rivera. Així com Ciutadans ha exigit a PP i PSOE eliminar qualsevol càrrec imputat de les seves llistes per poder plantejar-se pactes postelectorals, Espadaler ha instat Iceta a exigir a Rivera que abandoni la seva "demagògia lingüística" sobre la situació del castellà a Catalunya.

També s'ha referit al fet que sobiranistes escindits d'Unió i agrupats al voltant de Demòcrates de Catalunya formin part de la candidatura Junts pel Sí, a proposta de Convergència. Segons Espadaler, era el pas lògic: "Ja ho dèiem". "Ja han arribat a Convergència", ha sentenciat, suggerint que el seu perfil encaixava més dins del partit d'Artur Mas que no pas dins d'Unió.

Marta Plana, número tres el 27-S

Espadaler ha comparegut acompanyat del fiscal Martín Rodríguez Sol, que serà el número dos de la seva candidatura el 27-S, i de qui en serà la número tres, Marta Plana (Barcelona, 1978), membre del comitè de govern d'Unió i lligada al món empresarial, exconsellera de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) i instal·lada durant bona part de la seva carrera professional a Silicon Valley, on ha assessorat i participat en la creació d'algunes 'start-ups' de base tecnològica.

stats