Política 19/01/2016

Manifestació a Sant Jaume sota el lema "El procés ens roba": la resposta de l'unionisme a la investidura

Societat Civil Catalana convoca una protesta el 31 de gener després d'optar pel perfil baix per la Diada i el dia de la Hispanitat

G.pruna
1 min
Joaquim Coll i Sixto Cadena en la presentació de la manifestació de Societat Civil Catalana / ACN

BarcelonaDesprés d'optar pel perfil baix a la Diada i el dia de la Constitució, i de no convocar per primer cop després de tres anys un acte a plaça Catalunya pel dia de la Hispanitat, Societat Civil Catalana hi torna. Després de la revifada pel procés sobiranista que ha suposat la investidura a l'últim minut de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, la plataforma unionista ha convocat una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona el 31 de gener sota el lema "El procés ens roba".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dimarts, el vicepresident de l'entitat, Joaquim Coll, ha defensat que el procés sobiranista està robant els catalans: "Ens roba la convivència; pretén robar-nos Espanya i Europa; ens roba llibertats perquè estableix un sistema d'ingerència ideològica a les escoles, als mitjans i a les administracions; ens roba les institucions que són de tots els catalans i no només dels independentistes; ens roba oportunitats de feina perquè el procés espanta inversions, i ens roba pensions futures".

Per això, Coll ha fet una crida per animar que l'unionisme surti al carrer a dir "prou procés", i ha convidat totes les forces que no defensen la independència a sumar-se a l'acte de la plaça Sant Jaume. El dirigent de Societat Civil Catalana ha vaticinat que l'independentisme seguirà endavant "erosionant i fracturant la societat catalana", i ha posat com a exemple la creació de la comissió d'estudi del procés constituent al Parlament.

stats