Política 21/09/2017

Les universitats transmetran a instàncies europees la "greu situació" derivada de la intervenció econòmica de l'Estat

Centres de recerca i institucions acadèmiques demanen a l'Estat que reverteixi les mesures

Ara
1 min
Estudiants en una aula universitària, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLes universitats i centres de recerca es planten davant les decisions del ministeri d'Hisenda per aturar el referèndum i li reclamen que reverteixi les mesures. En un comunicat, el conjunt d'universitats i centres de recerca de Catalunya -una seixantena d'institucions que representen prop del 90% del sistema- constaten que s'ha "atemptat" a l'"honorabilitat" de les institucions acadèmiques i de recerca perquè han sigut incloses en una llista d'entitats intervingudes pel ministeri d'Hisenda per ser "sospitoses" de realitzar actes "de frau de llei".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta llista s’ha fet arribar a les entitats bancàries per tal de bloquejar i posar sota control l’activitat de gestió econòmica ordinària sense cap mena de comunicació prèvia i directa a les universitats i els centres de recerca", es queixen en el comunicat, i afegeixen que s'ha posat "en risc" la seva activitat acadèmica i de recerca, també la finançada amb fons privats i amb recursos de la Unió Europea.

Arran dels fets les entitats exigeixen a les "autoritats competents" de l'estat espanyol que revisi "immediatament" les mesures, que qualifiquen d'"insòlites" i "inacceptables", i avisen que comunicaran a les instàncies europees i internacionals la "greu situació de crisi" derivada de les actuacions.

En aquest sentit anuncien que l'Associació Catalana d'Universitats (ACUP) buscarà "patrons comuns" per facilitar la participació d'estudiants, personal docent i investigador i personal d'administració en les mobilitzacions que es puguin dur a terme.

stats