Política 12/04/2011

Els diputats de SI es quedaran davant el Parlament fins que es debati la llei d'independència

El centenar de persones que s'han concentrat al Parc de la Ciutadella han estat desallotjades però els tres diputats de SI han fet servir la immunitat parlamentària per quedar-s'hi durant tota la nit. López-Tena, Bertran i Strubell han passat la nit al ras i sense dormir

R. Tugas
2 min
Strubell, López Tena i Bertran, a la Ciutadella / ACN

BarcelonaEls tres diputats de Solidaritat Catalana, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell, han passat la nit al ras davant les instal·lacions del Parlament de Catalunya. Ho han fet acompanyats d'un dels seus assessors parlamentaris després que la Guàrdia Urbana hagi desallotjat l'acampada que pretenien fer, juntament amb un centenar de militants més, dins el Parc. Els diputats, que han acabat asseguts al terra i sols, han dit que aguantaran "com ho haurien fet si s'hagués permès acampar a tots els que ho volien" i que s'han quedat a la Ciutadella, sense cap tenda d'acampada ni cap sac de dormir. Aquest matí, Bertran i López-Tena han explicat que s'estaran a davant de la cambra fins que comenci el plenari que ha de debatre la llei d'independència. L'objectiu és fer pressió a CiU perquè voti a favor de tramitar la llei que es començarà a debatre dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha estat un desallotjament tranquil, sense incidents ni enfrontaments i amb la resistència pacífica dels que pretenien acampar al Parc de la Ciutadella. A poc a poc els agents han anat buidant l'espai fins que els tres diputats s'han quedat sols, abraçats, asseguts al terra i amb una estelada i una ampolla d'aigua com a única companyia. Un agent els ha demanat que sortissin de la Ciutadella com havien fet els seus seguidors, però els membres de SI han respost amb un rotund "no". Acte seguit, la Guàrdia Urbana els ha comunicat que a ells no els desallotjarien i que, com que no volien sortir, tancarien les portes i haurien de passar la nit al Parc. A la tarda de dilluns, els membres de SI ja han tingut alguns problemes per poder-se instal·lar al parc, i la policia ha dit que els desallotjaria a les deu de la nit.

Bertran ha dit que romandrien tota la nit davant del Parlament, tot i disposar només d'una taula, unes cadires i una petita carpa oberta pels laterals. "Passarem la nit aquí, perquè considerem que és un greuge comparatiu que ens deixin a nosaltres i a tots ells no", ha dit Bertran, que ha explicat que seran al Parc fins que obrin, a les 9 del matí. A més, el diputat ha avançat que aquest dimarts tornaran a convocar una concentració al mateix punt del Parc per tornar a intentar acampar a les portes del Parlament.

stats