Alto el foc d'ETA
Política 11/01/2011

Pello Urizar: "ETA està responent a les peticions que se li estan fent"

El secretari general d'Eusko Alkartasuna creu que el procés "serà lent". Assegura que la banda compleix el que marquen les bases abertzales

Albert Castellví
1 min
Pello Urizar, secretari general d'Eusko Alkartasuna

BarcelonaEusko Alkartasuna (EA) es mostra optimista davant el comunicat en què ETA declarava ahir un alto el foc permanent, general i verificable. Segons el secretari general del partit, Pello Urizar, això demostra que "ETA està responent a les peticions que se li estan fent", i assegura que aquest és "un pas més cap al final del procés", que, segons ells, "els verificadors internacionals podran demostrar que no té marxa enrere".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En opinió d'Urizar, aquest comunicat suposa el final de "les sol·licituds de l'impost revolucionari", de manera que "queda tancada qualsevol amenança en qualsevol sentit". Tot i això, assegura que el procés "serà llarg", ja que "la velocitat de les decisions d'ETA no acompanya la de la política i la societat basques".

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Urizar considera que des de fa un any en el món abertzale és la part política qui "marca els objectius", mentre que la part armada "compleix el que marquen les bases". Finalment, el líder d'EA s'ha referit al "acord estratègic amb Batasuna", que "no ha de passar sí o sí per anar en coalició a les municipals".

stats