REFORMA LABORAL
Política 09/03/2012

ERC dóna suport a la vaga general com a "últim recurs per aturar la reforma laboral"

Oriol Amorós ha assegurat que la reforma "suposa un greu desequilibri en la relació entre treballadors i empreses"

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu adjunt del grup parlamentari d'ERC, Oriol Amorós, ha fet públic el suport del seu partit a la vaga general convocada aquest dijous per CCOO i UGT com a "últim recurs que ens queda als treballadors per aturar una reforma laboral, que suposa un greu desequilibri en la relació entre treballadors i empreses". Per Amorós, una vaga general "sempre és l'últim recurs al qual ningú vol acudir" però ha destacat que "quan els treballadors fan vaga no és que no vulguin treballar, sinó que volen fer-ho en millors condicions", ha dit reproduint les paraules del sindicalista barceloní Francesc Layret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Amorós, la reforma laboral "posa els treballadors totalment al descobert pel que fa al futur del seu salari i les seves condicions laborals i a l'empesa pel que fa a capacitat de concertació". "És una reforma que introdueix l'agressivitat entre empresaris i i treballadors", ha manifestat.

En aquest sentit, ha indicat que ERC creu en la concertació i l'acord, "no en la imposició unilateral d'un part amb l'única via per l'altra part de recórrer als tribunals". El vicesecretari general d'ERC ha defensat "que hauríem d'avançar en la línia contrària a aquesta reforma", és a a dir, cap a la "codecisió, la coparticipació, la coresponsabilitat i la flexibilitat pactada i concertada a les empreses".

"Aquesta reforma empitjorarà les condicions de treball i genera unes relacions laborals per a l'era postindustrial deshumanitzades", assenyala, i afegeix que "no només es malmetran les relacions laborals, sinó fins i tot les relacions humanes".

Pel que fa a l'àmbit institucional, Amorós considera que la reforma "escombra les competències de la Generalitat en l'àmbit laboral, sense capacitat de mediació en aquelles empreses que tramiten ERO".

stats