Política 02/10/2017

Els estibadors de Barcelona se sumen a l'aturada i vaga general

Els vaixells policials continuen amarrats al mateix lloc

M.o.
1 min
L'assemblea de treballadors d'aquest matí

BarcelonaEls estibadors de Barcelona, que ja van anunciar que no abastirien els vaixells policials amarrats al port i que aquests dies han deixat clar el seu malestar per la situació, han decidit avui en assemblea que se sumen a la convocatòria d'aturada i vaga general. Avui ja han fet una primera aturada a les dotze del migdia per reunir-se en assemblea. Els vaixells d'estat enviats pel govern espanyol per allotjar policies continuen avui amarrats als ports de Barcelona i Tarragona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Van arribar el 20 de setembre i no s'han mogut de lloc. Els tres vaixells d'estat que el govern espanyol va enviar a Catalunya per intentar aturar el referèndum continuen als seus llocs i allotgen els agents dels cossos policials espanyols. El 'Rhapsody', una nau comercial de la naviliera italiana Grandi Navi Veloci amb capacitat per a 2.448 passatgers, té escala anunciada a Barcelona fins al 3 d'octubre, i el 'Moby Dada', que ja és conegut com el vaixell del Piuet i pertany a la flota de la companyia Mobyline, s'hi pot estar fins al 4 d'octubre. A Tarragona, el vaixell comercial anomenat 'GNV Azzurra', destinat, també, a allotjar cossos de seguretat espanyols, també continua al mateix lloc.

Segons expliquen a l'ARA treballadors del port, alguns dels agents estan sortint avui vestits de paisà, "com si anessin a fer turisme" per la ciutat.

La pancarta de protesta

Aquest matí, d'altra banda, al port ja s'hi ha desplegat una pancarta amb l'eslògan 'SOS Democràcia'.

stats