Política 26/06/2017

El vicepresident del Senat afirma que el PDECat no tindrà grup propi fins al setembre

El partit assegura que la sentència del TC es podrà acatar de forma més ràpida i fer-la efectiva al juliol

Ara
1 min
El senador del PDECat Josep Lluís Cleries mostrant un cartell en una intervenció ahir durant la sessió de control al Govern al Senat.

MadridEl vicepresident del Senat, Pedro Sanz, ha afirmat aquest dilluns que el PDECat no tindrà grup propi fins al setembre, segons informa l'ACN. Sanz ha al·legat que cal temps per recalcular la distribució dels temps i de les iniciatives, i també els diners que rebrà el nou grup. En canvi, fonts del partit confien que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) es pugui acatar de manera més ràpida i fer-la efectiva ja al ple del mes de juliol. La resolució del TC és retroactiva i, per tant, ha de tenir en compte el repartiment des de l'inici de legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dijous passat, el Constitucional va fer pública la sentència que dona la raó al PDECat, a qui la mesa del Senat va negar el grup parlamentari propi fa 11 mesos. La sentència permetrà als 4 senadors de l'antiga Convergència tenir grup propi, juntament amb 2 senadors de Coalició Canària. D'aquesta manera compleixen amb el mínim de 6 senadors exigit pel reglament de la cambra alta.

stats