Política 02/05/2016

El vicesecretari general d'Unió deixa el partit per la seva deriva ideològica

Antoni Font es dóna de baixa perquè creu que els partidaris de distanciar el partit del procés s'estan imposant internament

Efe
2 min
Antoni Font, vicesecretari general d'Unió, en roda de premsa

BarcelonaNova deserció a Unió. El fins ara vicesecretari general del partit democristià, Antoni Font, ha sol·licitat la seva baixa del partit davant la deriva ideològica cada vegada "més distanciada" dels postulats que es van imposar en la consulta interna del 14 de juny. Segons ha avançat Efe, Font va demanar donar-se de baixa del partit dimecres de la setmana passada, just després que l'eurodiputat Francesc Gambús anunciés que abandonava el partit, però s'ha esperat uns dies a fer-ho oficial perquè el seu adéu "no té res en contra de la gent que té el comandament" del partit. Font és el càrrec més alt que s'ha donat de baixa del partit des que Unió es va trencar fa un any, abans de les eleccions del 27-S, en divorciar-se de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de 24 anys de militància a les files democratacristianes, bona part d'aquest temps exercint de cap de gabinet de Josep Antoni Duran i Lleida, Font mantindrà l'escó com a regidor independent a l'Ajuntament de Sabadell i no té previst trucar a la porta de cap altre partit: "Ara mateix no hi ha cap alternativa en què pugui encaixar", ha assegurat.

Font va ser un dels membres de la direcció que va defensar el 'sí' oficialista en la consulta interna en què es va preguntar a la militància si estava d'acord a seguir donant suport al procés sobiranista amb una sèrie de condicions. Malgrat que la seva opció va resultar guanyadora, Font creu que els partidaris de distanciar cada vegada més Unió del procés s'estan imposant internament.

El distanciament de Font respecte de la cúpula d'Unió va començar al voltant a les eleccions catalanes del 27 de setembre. "La motxilla ideològica ens ha pesat massa", ha reflexionat Font, que aposta per un posicionament "més flexible", favorable a obrir les portes a més sectors de la societat, no directament relacionats amb la democràcia cristiana però amb punts de coincidència amb el model de país i els principis nacionalistes que han caracteritzat Unió des de la seva fundació el 1931.

Aquesta tardor, Unió té previst celebrar un altre congrés, en el qual haurà de renovar les estructures internes, tot i que abans haurà de resoldre la situació de preconcurs de creditors en què es troba actualment.

stats