Política 03/12/2011

ERC de Vilassar de Mar veu "reprovable" que el govern municipal apugi el sou dels regidors i renuncia a l'augment

El sou de l'alcalde es repartirà entre la resta de representants a l'Ajuntament

Acn
2 min

ERC de Vilassar de Mar veu "reprovable" que l'equip de govern municipal hagi decidit augmentar el sou dels regidors entre un 10% i un 30% "en aquests moments de crisi" i ha renunciat "explícitament" a l'increment, que ja s'ha previst en els pressupostos del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest increment és possible per la renúncia de l'alcalde, Joaquim Ferrer, a cobrar el seu sou, ja que és incompatible amb el de la Diputació de Barcelona. La quantitat, doncs, es distribuirà entre la resta de regidors, tant del govern com de l'oposició. "En la situació actual de retallades i austeritat com la que ens toca viure no és moment per fer aquesta mena d'actuacions", ha criticat ERC en un comunicat. Segons explica, ERC ha ofert diàleg a l'actual equip de govern, format per CiU, per tal d'arribar a un consens, i ha deixat clar que els republicans sempre han estat "defensors de la dignificació dels sous dels polítics municipals, que dediquen moltes hores personals al bé dels nostres pobles i ciutats".

El 26% de la retribució que percebia l'alcalde, uns 17.000 anuals, aniran a estalvi, i tres tinents d'alcalde de Vilassar de Mar, que fins ara cobraven 1.620 euros al mes, veuran créixer la seva nòmina fins als 2.120 euros. Un quart tinent d'alcalde passarà a percebre 1.870 euros, i un cinquè, que fins ara tenia un sou de regidor de 1.324 euros, tindrà una retribució mensual de 1.620 euros com a tinent d'alcalde. Els altres tres regidors del govern, amb sous de 1.324 euros, cobraran ara 1.450 euros.

Les modificacions suposen un augment mitjà del 17% dels salaris, però en els tres casos dels tinents d'alcalde que més cobraran, l'increment és del 30% del sou que ja percebien. La mesura arriba després que, tant l'any 2007 com l'any 2011, l'Ajuntament congelés el sou dels electes.

Els regidors de l'oposició, que fins ara cobraven 475 euros, passaran a percebre'n prop de 600 al mes. Tot i això, els grup del PSC, PP, ICV-EUiA, ERC i CUP rebutgen la proposta del govern municipal de CiU, que governa al municipi amb majoria absoluta.

stats