POLÍTICA
Política 09/06/2011

García Albiol: "Plataforma per Catalunya assenyala les persones per la seva ètnia, jo només les que han vingut a delinquir"

"Detesto el racisme", diu el futur alcalde de Badalona. "El meu discurs parla d'una realitat que no m'agrada, però que s'està produint en moltes zones de la ciutat", afegeix

Redacció
2 min

BarcelonaEl futur alcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol, ha estovat el seu discurs de campanya en la primera entrevista que ha concedit després de saber-se que CiU rebutja el pacte amb el PSC i deixarà via lliure perquè el PP governi la tercera ciutat de Catalunya, tot i la seva campanya xenòfoba.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'entrevista que li ha fet el director de Revista de Badalona, Andreu Mas, García Albiol assegura que les persones que l'assenyalen amb l'etiqueta de racista fan una anàlisi "simplista". Diu García Albiol: "Detesto el racisme". "Jo també llegeixo i escolto que sóc un xenòfob. Fer servir determinats tipus de qualificatius és molt fàcil. Les persones que ho diuen no em coneixen i demostren que coneixen ben poc la realitat de Badalona". També ha respost els que comparen el seu ascens al poder amb el triomf electoral dels feixistes a Alemanya. "És una mesquinesa comparar-me amb Hitler", ha insistit.

El futur alcalde també ha dit que "en absolut" s'identifica amb Plataforma per Catalunya ni amb l'ultra Josep Anglada. Remarca García Albiol: "Són un partit residual que assenyala les persones en funció de la seva nacionalitat o la seva ètnia o religió. Jo no ho faig. Jo a qui assenyalo són els qui han vingut a delinquir".

Albiol, que ha guanyat les eleccions per primera vegada després del domini històric del PSUC i el PSC afegeix: "Els veïns de Badalona no són racistes, només pretenen viure en dignitat, en aquells barris en què la dignitat s'ha perdut".

Preguntat sobre si la seva campanya és irresponsable i incendiària, García Albiol assegura que els polítics no estan "ni per educar ni per incendiar": "Estem per donar resposta als problemes que té, en aquest cas, la ciutat de Badalona". "El meu discurs parla d'una realitat que no m'agrada però que s'està produint a moltes zones de Badalona", afegeix.

Albiol està sent investigat per la justícia per haver repartit uns pamflets suposadament xenòfobs. S'enfronta, entre altres penes, a la seva inhabilitació, que l'obligaria a deixar l'alcaldia. García Albiol es defensa: "No he dit en cap moment que la immigració porta la inseguretat, he dit que determinat tipus d'immigració porta a la inseguretat".

stats