POLÍTICA
Política 15/07/2011

Trias diu que el PP ha aconseguit el novè regidor per "influències" al Constitucional

CiU s'ha quedat finalment amb 14 regidors després de la resolució de l'alt tribunal sobre el recompte a les municipals

Redacció
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha insinuat aquest matí a Catalunya Ràdio, que el PP ha aconseguit el novè regidor a l'Ajuntament de Barcelona per "influències" al Tribunal Constitucional. "És bastant incomprensible, jo sempre vaig dir que si ho portaven al TC perdríem, perquè la justícia en aquest país es mou per influències", ha dit Trias. "Tots sabem com està constituït el TC. Hi ha blocs, uns d'un sector, altres de l'altre, i els que estem al mig, doncs a palmar. I nosaltres som dels que estem al mig", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde ha assegurat que el cartipàs ja es va dissenyar tenint en compte que es podien quedar amb un regidor menys. "Tenim 14 regidors, tampoc passa res. L'important és que la ciutat funcioni i ens deixem de picabaralles", ha afirmat l'alcalde.

L'alt tribunal ha decidit atorgar al PPC el seu novè regidor per Barcelona en detriment de CiU, que passarà de 15 a 14. D'aquesta manera, el Constitucional dóna la raó als populars en el regidor que tenien en disputa amb CiU i pel qual el PP va demanar un recompte de vots. Els populars van presentar un recurs d'empara davant del Constitucional després que el TSJC li atorgués primer el novè regidor i després l'hi retirés. Està previst que aquest divendres el Constitucional notifiqui a les parts aquesta decisió. Xavier Trias ha criticat el TC i ha insinuat que la seva desició es deu a la composició de la sala.

stats