EVOLUCIÓ POLÍTICA
Política 25/11/2011

Els nous partits xenòfobs i verds s'estampen contra la llei electoral espanyola

La crisi ha provocat la irrupció de noves formacions a molts parlaments europeus, una tendència que va tenir translació en els resultats del 20-N

Roger Tugas
1 min
Juan López de Uralde parlant al juny amb l'excap de files d'IU a Madrid Inés Sabanés, que s'ha incorporat a Equo.

BarcelonaLa crisi ha provocat l'auge de nous partits a la majoria de països europeus. El Congrés espanyol, però, ha quedat al marge d'aquesta renovació i ni les formacions xenòfobes –segona o tercera força a molts parlaments del continent– ni les ecologistes –reforçades a Alemanya i França– s'han pogut obrir pas en el mapa de partits de l'Estat. De fet, Plataforma per Catalunya ha baixat en vots fins i tot respecte les catalanes de fa un any i la nova aposta de l'ecologisme espanyol, Equo, tan sols ha obtingut representació en coalició amb Compromís. Els partits pirates també estan obtenint representació a Suècia i Alemanya i a Espanya segueixen com a força marginal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bona part de la culpa d'això la té la llei electoral, segons els experts, que dificulta l'aparició de noves formacions si no concentren molt el vot en circumscripcions concretes. I a Madrid o Barcelona, on seria més fàcil entrar, no hi ha demanda de nous partits.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats