ELECCIONS 20-N
Política 21/11/2011

Zapatero compareix en roda de premsa a la seu del PSOE després de l'executiva del partit

El PSOE celebrarà aquest dissabte un Comitè Federal on convocarà el congrés per nomenar nou secretari general

Acn
2 min

MadridDesprés d'haver-se mantingut en un discret segon pla al llarg de tota la campanya, el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, compareixerà davant els mitjans de comunicació a les 13:30 a la seu del carrer Ferraz quan s'acabi l'executiva on els socialistes analitzen el resultat de les eleccions, el pitjor de la seva història des de la restauració de la democràcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero podria anunciar la convocatòria del comitè ordinari on els socialistes espanyols hauran de nomenar el seu substitut al capdavant del partit.

La convocatòria formal tindrà lloc aquest dissabte en el transcurs del Comitè Federal. El Congrés podria tenir lloc al gener o febrer.

Tot i que inicialment estava previst que oferís una roda de premsa el secretari d'Organització del partit, Marcel·lí Iglesias, finalment serà Zapatero qui compareixerà davant els mitjans de comunicació i respondrà també les seves preguntes.

A partir d'aquest moment s'obre un termini de 60 dies fins a la celebració de la cimera, de manera que la renovació de la secretaria general del PSOE es produirà als mesos de gener o febrer. El PSOE ja preveia celebrar el congrés a la primera meitat de l'any, però les circumstàncies obliguen a avançar-lo als primers mesos del 2012.

A les portes de la seu central del partit a Madrid la cap de llista per Barcelona i ministra de Defensa en funcions, Carme Chacón ha admès que els socialistes han patit una "derrota severa" i "ara és temps de fer junts una reflexió profunda, és temps de responsabilitat i és temps d'unitat".

També ha parlat a les portes el secretari general del PSOE de Castella-LA Manxa José María Barreda, que ha recordat que cal "reaccionar amb intel·ligència" i que el PSOE "continua essent un partit molt important, l'alternativa de govern i cal treballar per aconseguir-ho".

stats