POLÍTICA
Política 30/03/2011

Chacón comunica al PSC que vol succeir Zapatero

La Vanguardia assegura que la ministra de Defensa ja està llesta per a la batalla, faci el que faci Rubalcaba. L'anunci només està pendent de la decisió final del president del govern espanyol

Redacció
1 min

BarcelonaLa ministra de Defensa, Carme Chacón, ja ha comunicat al PSC la decisió de succeir a Zapatero i aspirar a la presidència del govern espanyol. Així ho explica avui La Vanguardia, que assegura que la decisió només està pendent de si el líder del PSOE decideix o no repetir com a candidat a les eleccions generals. La determinació de Chacón –explica el diari– inclou enfrontar-se amb Alfredo Pérez Rubalcaba, si el vicepresident primer també aspirar a ser el candidat del PSOE per les eleccions generals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts socialistes, tot i que es preveu que Rubalcaba tingui el suport de l'aparell del partit, Chacón confia a rebre el suport de la federació andalusa del PSOE i el dels socialistes madrilenys de Tomás Gómez. La ministra també tindria el suport "no unànime" del PSC, diu La Vanguardia. Chacón ha estat objecte de crítiques internes durant la legislatura per la seva actitud davant l'Estatut i per l'article que va signar amb l'expresident espanyol Felipe González crític amb el socialisme català. Chacón ha defensat recentment dins el partit que el substitut de Zapatero l'esculli la militància en unes primàries.



stats