Política 28/07/2015

Zapatero deixa el Consell d'Estat per incorporar-se al consell assessor d'una fundació alemanya de foment de la pau

L'expresident espanyol comunica al president de l'organisme que la tasca a la fundació li reclamarà "una dedicació constant" a partir de l'1 de setembre.

Efe
1 min
L'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero / EFE

MadridL'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat la seva decisió de deixar temporalment el Consell d'Estat per incorporar-se a partir del setembre a la presidència del Consell Assessor de la fundació alemanya Institut per a la Diplomàcia Cultural (IDC), una ONG alemanya de foment de la pau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat enviat a Efe, l'expresident espanyol informa que ha comunicat al president del Consell d'Estat, José Manuel Romay Beccaría, la seva voluntat de "suspendre temporalment l'exercici de la seva funció com a conseller nat" d'aquest òrgan consultiu.

Zapatero explica que la presidència del consell assessor de l'Institut per a la Diplomàcia Cultural li reclamarà "una dedicació constant" a partir de l'1 de setembre.

L'Institut per a la Diplomàcia Cultural, fundat el 1999, és una organització no governamental sense ànim de lucre, amb seu a Berlín, que té com a missió "la promoció de la pau i l'entesa entre els pobles a través del desenvolupament de les relacions interculturals en tots els àmbits".

Les seves activitats se centren en l'organització de conferències internacionals, trobades i programes acadèmics, i també intercanvis culturals.

stats