POLÍTICA
Política 13/06/2011

El PSOE es prepara per a un possible avançament de les eleccions generals, segons 'El País' i 'El Mundo'

La crisi i la pèrdua del suport parlamentari i ciutadà podrien fer que Zapatero decidís convocar els comicis abans del març del 2012

Redacció
1 min

BarcelonaEl PSOE es prepara per a un possible avançament de les eleccions generals. Segons informa El País aquest dilluns, destacats dirigents socialistes treballen amb la possibilitat que José Luis Rodríguez Zapatero avanci els comicis. La cita seria al novembre. Segons el diari, "diferents fonts consultades argumenten que hi ha factors clau que poden desembocar en l'avançament electoral". Entre aquests factors hi ha la crisi, les circumstàncies polítiques, l'estabilitat parlamentària, el clima social o el deteriorament del suport ciutadà al PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diari El Mundo també arrenca la seva edició de dilluns amb la informació del possible avançament electoral. Segons el diari de Pedro J. Ramírez, els socialistes intentarien aprofitar-se de les bones dades pel que fa a l'ocupació que deixaria la temporada turística de l'estiu. Per tant, la data de les eleccions seria el 20 o el 27 de novembre. El Mundo destaca que són Zapatero, Rubalcaba, Blanco, Iglesias i Bono els encarregats de valorar la possibilitat tot i que la decisió final l'hauria de prendre el mateix Zapatero.

El president del govern espanyol ha reiterat públicament que esgotaria la legislatura i que no hi hauria eleccions fins al març del 2012.

stats