Política 03/04/2011

Zapatero:"Després de la decisió d'ahir, Rajoy s'haurà de posar a treballar"

El president del govern espanyol reitera des de Múrcia que tots els militants del PSOE elegiran el proper candidat a les generals del 2012

Joan Rusiñol
2 min

MadridJosé Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat des de Múrcia que li agrada veure "les coses positives" i creu que l'anunci que va fer ahir, que no repetirà com a candidat a les eleccions del 2012, té una derivada que serà bona per als espanyols: que el PP haurà de concretar un projecte polític. "Després de la decisió d'ahir, Rajoy i el PP s'hauran de posar a treballar", ha assegurat somrient. "Els anirà bé", ha ironitzat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Zapatero, fins ara el líder del PP només s'ha dedicat a atacar-lo "i és igual si hi ha un tsunami o canvis en el món àrab", ha dit. Per això, creu que el nou escenari obligarà l'oposició a resituar-se. El cap de l'executiu espanyol i secretari general del PSOE ha tornat a defensar les seves reformes que ha tret endavant amb el suport "dels nacionalistes que han demostrat més interès per Espanya que d'altres", en referència al PP.

Zapatero ha avisat que tornar a crear llocs de feina "no serà ni fàcil ni ràpid" però que cal "dir la veritat" als ciutadans i que ell "fa el que convé pel futur d'Espanya". Des de Múrcia, davant de 6.000 simpatitzants socialistes, ha reclamat a les comunitats autònomes "esforços" per reactivar, amb l'Estat, l'economia espanyola.

Compromís amb les primàries

"Del cop de dit no en surt mai res de bo" ha assegurat, en referència a la decisió de José María Aznar de designar a Mariano Rajoy com a successor. Per això, ha reivindicat, com va anunciar ahir, la necessitat de convocar primàries:"Tots els militants del partit socialista elegiran el proper candidat a la presidència espanyola. Ens agrada votar, ser lliures, decidir", ha exclamat.

Amb un contundent "a guanyar!" Zapatero ha acabat el seu primer acte de pre-campanya després d'anunciar que no repetirà com a candidat l'any que ve. Amb un posat relaxat, somrient, ha assegurat que el PSOE no donarà cap batalla per perduda el 22-M i s'ha posat d'exemple. Segons ha dit, quan va arribar al capdavant del PSOE hi havia qui el menystenia i en canvi va demostrar que amb "humilitat" es pot guanyar i capgirar enquestes.

Ha reclamat "l'orgull" de pertànyer al PSOE i ha demanat que s'expliqui a tothom el full de ruta que ha aplicat el govern espanyol per lluitar contra la crisi, del que se sent molt convençut, i ha centrat bona part del discurs–seguint la consigna de l'aparell del partit– en els problemes específics de Múrcia. En aquest apartat no ha esquivat el sempre polèmic Pla Hidrològic Nacional i ha defensat la decisió de derogar-lo:"No hi ha hagut cap tall d'aigua", ha recordat l'encara secretari general del PSOE.

stats