POLÍTICA
Política 06/12/2011

Zapatero i Rajoy avalen la reforma dels tractats europeus

El president espanyol en funcions espera que l'acord entre Merkel i Sarkozy per salvar l'euro serveixi per calmar els mercats. Rajoy reclama ara "celeritat" per posar-los en marxa

Ara
1 min
Zapatero i Rajoy

BarcelonaEl president espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha referit a l'acord entre Merkel i Sarkozy per imposar un nou tractat europeu, encara que sigui només amb els 17 estats de l'euro. El president espanyol en fa un bon balanç i diu que espera que serveixi per calmar els mercats. El futur president, Mariano Rajoy, també avala aquest compromís i espera que "s'arbitrarà un procediment perquè es faci amb la celebritat més gran possible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero diu que la seva participació en la cimera europea d'aquest dijous i divendres per salvar l'euro es farà consensuada amb Rajoy. De fet, tots dos han estat en contacte permanent "cada dia", ha especificat Rajoy "molt satisfet" del grau de comunicació entre l'executiu sortint i l'entrant.

El president del govern espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que el traspàs de poders amb el futur president, Mariano Rajoy, "està anant molt bé". Rajoy ha anunciat que formalment ja s'ha acabat i que, a partir d'avui, els ministeris començaran a enviar tota la documentació al PP perquè pugui començar a perfilar les mesures de govern un cop prengui possessió, el dia 21 d'aquest mes. Zapatero i Rajoy ho han dit en una breu atenció als periodistes en l'acte de commemoració del Dia de la Constitució, que es fa aquest dimarts al Congrés de Diputats.

stats