Política 30/12/2010

Zapatero anuncia que augmentaran totes les pensions

Anuncia que les pensions mínimes s'apujaran un 2,3% i el salari mínim, un 1,3% el 2011

Miquel Codolar
2 min
José Luis Rodríguez Zapatero. Foto: EFE

MadridEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, compareix en aquests moments com cada any per fer balanç de l'any i exposar les perspectives per a l'any vinent. Avui el consell de ministres ha aprovat mesures sobre les pensions i el salari mínim. "Totes les pensions tindran una pujada el 2011 de l'1,3% per la revalorització", ha exposat, i "a més, les pensions mínimes tindran una pujada del 2,3%".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha afegit que aquesta pujada de les pensions comença a entrar en vigor a la paga del gener, a través de dues vies, una paga addicional d'una mitjana de 120 euros, més l'acumulació de la pujada que es consolida de l'1,3%. Ha dit que les pensions han guanyat un poder adquisitiu del 27% des del 2004 al 2010, "la pujada més gran" tot i la crisi econòmica.

Els espanyols es jubilaran als 67 anys el 2027, segons ha aclarat el president espanyol. Ha afegit que la longitud del termini en que s'anirà elevant l'edat serà de 15 anys, entre el 2013 i el 2027.

Pel que fa al salari mínim, ha exposat que s'incrementa un 1,3%. Ha defensat que l'esforç del govern ha estat "singular i especial" en aquesta matèria. Ha dit que des del 2004 al 2010 el salari mínim ha augmentat un 17% de poder adquisitiu. Des del 1996 al 2004 va perdre cinc punts de poder de compra. Considera que és una diferència "substancial" de l'esforç pel que fa als sectors més desfavorits.

També ha destacat el bo social de la tarifa elèctrica, "que permet que no hi hagi cap repercussió de la pujada de la llum a les cases amb menys ingressos". Considera que és una mostra de "solidaritat" del govern cap als que menys tenen. Ha defensat que s'ha fet tant en època de creixement com de crisi.

stats