23/10/2014

Vocento torna a donar per morta Teresa Romero

2 min
Pareu Màquines 23 octubre 2014

El grup Vocento, editor entre d’altres de l’Abc, ha hagut de parar rotatives aquesta matinada, perquè les primeres còpies dels diaris incloïen un obituari de Teresa Romero, la infermera contagiada d’Ebola. El text era lacrimogen: “Teresa sempre serà recordada pels seus com la dona «lluitadora» i «valenta» que no va vèncer la batalla de l’Ebola” o “[La seva mare] no tornarà a rebre la trucada dels metges ni tampoc la de la seva nena per demanar-li que prepari caldo gallec i pop per quan arribi”. 40.000 euros, diuen, que els haurà costat l'error en planxes noves. En l'edició corregida reciclaven l'obituari: canviaven els temps verbals per ajustar-los al petit detall que Romero està viva i treien oportunament el "no" de "no va vèncer la batalla de l'Ebola". L'article està indexat als cercadors web però dirigeix a una pàgina sense contingut.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Donar per mort algú que és viu és, probablement, el cum laude de les ficades de pota. Però que et passi dos cops i amb la mateixa persona ja queda fora de l’abast dels meus recursos expressius. Perquè les webs de Vocento van publicar, fa uns dies, el titular “Teresa Romero serà incinerada sense autòpsia”, que induïa a pensar que s’havia produït el decés. Aquests dies, per cert, s’ha produït la cursa contrària: els diaris es donaven cops de colze per ser els primers a donar Teresa Romero per curada, fins i tot quan els metges demanaven prudència i segones proves confirmatòries. I, ja que avui faig una mica de cotxe escombra d’Ebola, rescato aquest titular d’ El Correo de Zamora que condueix magistralment el periodisme hiperlocal a una nova frontera: “Excalibur va viure uns quants mesos a Zamora abans d’anar amb la infermera contagiada d’Ebola”. No era pas un breu, no: obria la portada.

Àlbum de titulars

“Pablo Iglesias canta borratxo ‘La Internacional’ amb un condemnat per terrorisme” (Intereconomía. El “condemnat”, a més, no ho era)

stats