OFENSIVA POLICIAL
Crònica 07/03/2012

Interior comença a multar la prostitució a la carretera

El departament d'Interior començarà a multar les prostitutes de les carreteres i els seus clients "les pròximes setmanes". El conseller, Felip Puig, també planteja prohibir la prostitució en vies urbanes.

Laura Díaz-roig
2 min
Joves romaneses es prostitueixen a peu de la N-II des de primera hora del matí fins al vespre.

BARCELONA.Les prostitutes que ofereixen serveis sexuals a les carreteres de la Generalitat i els seus clients començaran a ser multats d'aquí "poques setmanes" en aplicació de la llei òmnibus, que no permet la prostitució al costat d'aquestes vies. La policia ho inclourà en el seu catàleg d'infraccions. Ho va explicar ahir el conseller d'Interior, Felip Puig, després de la reunió del consell executiu, que va aprovar el nou pla general de seguretat de Catalunya 2012-2013.

Un dels aspectes bàsics del pla és l'impuls en la tramitació de la llei d'ordenació de l'espai públic que, com va explicar el conseller, també tipificarà com a sanció administrativa la prostitució en places i carrers. La llei de drets i deures en l'ús de l'espai públic serà, a més, la que regularà l'ús dels vels integrals -el burca i el nicab- en els espais comuns, com ja es va avançar fa uns mesos.

"Professionals dels disturbis"

La llei també inclourà mesures contra "els professionals dels disturbis" per impedir que actuïn impunement en manifestacions multitudinàries. Puig va explicar que la llei fixarà les condicions de seguretat per poder celebrar concentracions multitudinàries sense limitar el dret bàsic a manifestació, tot i que no va concretar les mesures. El conseller vol que aquesta llei -i també la d'espectacles i activitats recreatives- pugui arribar al Parlament abans de finals d'any.

El pla de seguretat aprovat ahir té com a objectius combatre la delinqüència amb més fermesa, garantir la convivència social, protegir les víctimes i reforçar el model de policia pròpia de Catalunya, així com optimitzar la coordinació i cooperació entre les unitats de seguretat pública i civil de la Generalitat i de les administracions locals fent un esforç tecnològic més gran.

El pla, a diferència de l'anterior -dissenyat per a quatre anys-, és biennal i és molt ampli, ja que integra les previsions generals de riscos, actuacions i mitjans en matèria de seguretat ciutadana, emergències, seguretat viària i altres que afectin la convivència ciutadana i la seguretat de les persones i els béns.

Seguretat a les platges

Interior catalogarà, abans de l'estiu, les 350 platges catalanes segons el nivell de seguretat. Puig va explicar ahir que, com que no hi ha referències a escala europea, s'alertarà amb un distintiu semblant al de les banderes sobre l'estat del mar, segons si les condicions de serveis i seguretat són mínimes, mitjanes o màximes. Es va comprometre, però, a parlar amb els ajuntaments abans de la catalogació i va dir que tindrà en compte la diversitat de les platges, ja que n'hi ha de molt concorregudes i altres d'aïllades.

stats