En breu
Crònica 27/03/2012

Strauss-Kahn, imputat a Lilla per proxenetisme

1 min
Strauss-Kahn, imputat a Lilla per proxenetisme

De París a Washington

Dominique Strauss-Kahn, exdirector del Fons Monetari Internacional, va ser imputat ahir a Lilla (França) per proxenetisme en banda organitzada, un càrrec que li pot comportar fins a 20 anys de presó. El polític va declarar ahir davant de tres jutges d'instrucció pel cas de l'Hotel Carlton, en què s'investiga si Strauss-Kahn va participar en orgies organitzades a Lilla, París i Washington, conscient que les dones eren prostitutes. També es vol aclarir si sabia que les festes eren finançades per fons de dues empreses privades.

Llibertat sota fiança

L'exministre d'Economia francès es va presentar ahir al jutjat d'instrucció de Lilla per tornar a declarar sobre el cas. En va sortir imputat pel jutge i en llibertat després de pagar una fiança de 100.000 euros. Actualment està "sota control judicial amb la prohibició de contactar amb altres imputats, les parts civils, els testimonis i qualsevol mitjà", segons va assenyalar ahir el fiscal de Lilla.

DSK es desmarca de les acusacions

Strauss-Kahn ha declarat que no coneixia l'origen de les prostitutes. El cas Carlton va destapar-se l'octubre del 2011 amb la detenció d'un presumpte proxeneta, Dominique Alderweireld, que portava prostitutes de luxe de Bèlgica a l'hotel Carlton de Lilla. La xarxa també organitzava festes en altres ciutats, com Washington i París. Fins ara hi ha un total de vuit persones investigades per la justícia.

stats