Cultura 21/04/2011

Antònia Font fa la seva millor entrada a les llistes de vendes

Marta Salicrú
2 min

Barcelona. Lamparetes , el nou disc d'Antònia Font, ha entrat al número 3 de la llista oficial de vendes de tot l'Estat en la seva primera setmana a la venda. La fita significa la millor entrada a la llista de vendes de la carrera del quintet mallorquí, i aquest cap de setmana, tant dissabte com diumenge, el podreu adquirir al quiosc amb l'ARA.

Lamparetes només està per darrere dels nous llançaments dels supervendes mexicans Maná i de l'MC alacantí Nach, tots dos editats per grans segells discogràfics. El nou disc d'Antònia Font, el primer que editen des del de grans èxits en clau simfònica Coser i cantar (2007) i el primer amb material inèdit des de Batiscafo Katisukas (2006), ha estat també la primera incursió dels mallorquins en l'autoedició: han publicat Lamparetes a través del seu propi segell, l'acabat d'estrenar Robot Innocent.

L'estrena en directe

La notícia dels bons resultats aconseguits pel nou disc la primera setmana a botigues arriben poc abans de l'estrena de Lamparetes en directe. La presentació oficial serà, d'una banda, dilluns (25 d'abril) i dimarts (26 d'abril) al Teatre Principal de Palma, i de l'altra, el 28, 29 i 30 d'abril al Casino l'Aliança de Barcelona, com a part de la programació del Festival de Guitarra. Cinc concerts per als quals no queden entrades i en què Antònia Font tocaran el disc sencer, de cap a peus i en el mateix ordre, abans de passar als temes clàssics.

Pau Debon, cantant del grup, parlava ahir sobre els directes en un xat amb els usuaris de l'Ara.cat. "El format elèctric ens agrada més i en un teatre és molt emocionant. Ens agrada que el públic s'ho passi bé escoltant bé la lletra i la música", deia, tot i que també va afirmar que durant la gira podran "gaudir de revetlles", en referència als concerts a l'aire lliure. Antònia Font ja han confirmat la seva participació en els festivals (a)phònica de Banyoles (25 de juny), el Cruïlla Barcelona (8 de juliol), el PopArb d'Arbúcies (9 de juliol) i el festival de Benicàssim (17 de juliol).

Segons Debon, el so dels concerts recrearà el de l'àlbum en la mesura que els sigui possible. "No canviarà gaire, el directe. Estam treballant per ser fidels al disc". Un àlbum que considera "el més rodó" dels set que han publicat fins ara.

stats