L'ADÉU A UN MESTRE
Cultura 22/06/2012

Comiat multitudinari d'Emili Teixidor a Roda de Ter

Jordi Nopca
2 min
La cerimònia es va fer a l'església de Sant Pere.

BARCELONA.Fa uns mesos Ricard Torrents va pronunciar la laudatio en honor al primer doctor honoris causa de la Universitat de Vic, Emili Teixidor. Dimarts picava a la porta de casa del seu amic -sense rebre'n resposta- i ahir mateix li tocava fer la dolorosa semblança de l'autor de Pa negre i L'ocell de foc durant el seu enterrament. Si el novembre de l'any 2003 centenars d'habitants de Roda de Ter acomiadaven el poeta Miquel Martí i Pol, una altra xifra multitudinària es reunia ahir a la tarda a l'església de Sant Pere per dir adéu a l'escriptor, pedagog i mestre Emili Teixidor.

La cerimònia va començar a les quatre. Després de les paraules de Torrents, exrector de la Universitat de Vic, Nina va cantar dues cançons de Lluís Llach, entre les quals hi havia Núvol blanc . A més de familiars com el seu germà gran, Josep; els nebots Rossend, Jaume i Imma, i el seu secretari i amic, Lluís Fernández, a la cerimònia hi van assistir centenars de veïns, amistats i antics alumnes de l'Escola Betània-Patmos, que Teixidor va fundar i dirigir durant anys. També hi van ser presents la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; la directora editorial de Grup 62, Ester Pujol, i l'actor Jordi Bosch.

Emili Teixidor va morir mentre dormia a la seva casa de Sarrià. Treballava diàriament en tres projectes nous: una nova novel·la, un relat juvenil i un nou conte protagonitzat per la formiga Piga. L'últim llibre de Teixidor va ser publicat al mes de febrer a l'editorial Cruïlla i tenia com a personatge principal el petit animal. La formiga piga a la biblioteca és un cant d'amor a la lectura, una activitat que va acompanyar Teixidor durant tota la vida.

stats