Cultura 29/05/2011

Pulp dedica 'Common people' als 'indignats'

M.s.
1 min
La gran estrella 'britpop' Jarvis Cocker va demostrar que és l'astre més rutilant del pop alternatiu britànic dels anys 90.

"A ningú li agrada que algú de fora opini sobre coses de les quals no té ni idea -va dir Jarvis Cocker, líder del sextet Pulp, que divendres va arrencar una esperada gira de reunió al San Miguel Primavera Sound-, però quan la policia pega gent pacífica, això no va bé". Així va precedir la dedicatòria de Common people , tema emblemàtic del grup més brillant del britpop dels 90 -que Manel versiona a Gent normal -, als indignats de la plaça Catalunya. Cocker, informat dels fets per l'equip del Primavera (també els van explicar a Twin Shadow), va seguir el suggeriment de la pancarta que rondava pel Fòrum en què es demanava la #spanishrevolution per a la Common people . Va ser un dels moments més emocionants de l'apoteòsica actuació de Pulp, que en les primeres files es va viure en èxtasi i amb un moshing salvatge, cosa poc habitual en un concert de pop. Però tampoc és habitual que un festival sigui marc d'una petició de matrimoni (amb 40.000 persones de testimonis), i també va passar.

El xou va començar amb Do you remember the first time , que lligava amb al retorn del grup al festival, en què va tocar el 2002, poc abans de separar-se. Van seguir Pink glove , les dues de His'n'Hers (1994), del qual també va sonar Babies , i una àmplia repassada a Different class (1995), que va llançar Pulp a l'olimp del britpop , i que va sonar gairebé sencer. This is hardcore i Sunrise van representar els dos últims treballs del grup, que va recuperar als bisos Razzmatazz , del qual pren el nom la sala de concerts barceloni na.

stats