MÚSICA
Cultura 02/12/2011

Real Estate superen les adversitats

Marta Salicrú
2 min

Era previsible que Real Estate no ho tindrien fàcil per fer justícia en directe a les cançons de Days (2011), el seu celebrat segon àlbum, tocant al KGB. La sala de Gràcia, d'una qualitat sonora discutible, no era la més adequada per acollir la proposta de pop melòdic bastit en els diàlegs entre les guitarres de Matt Mondanile i Martin Courtney -també cantant i compositor principal-, de vegades lluminós però sovint un punt melancòlic. Però el concert del trio de Nova Jersey a Barcelona -on tornaven després de tocar al Primavera Sound 2010- formava part del cicle Heineken Music Selector, i s'havia de celebrar en una sala que servís aquesta cervesa a la barra.

L'elecció dels teloners, el duo de pop electrònic de Seattle Beat Connection, ja havia estat curiosa. Però va ser l'inici del concert de Real Estate el pitjor de la vetllada. Els tres primers temes del repertori, entre els quals el primer senzill del nou àlbum, l'infecciós It's real, van fer patir: el so es va acoblar diversos cops i una reverberació estranya embrutava els temes.

Remuntada

Però per sort el concert va remuntar i els problemes de so es van anar resolent. La delicada Green aisles va fer oblidar el tràngol del principi del directe, i va ser possible gaudir en viu de la qualitat de les cançons de Days, que va sonar gairebé sencer en detriment del debut homònim del 2009, de què van recuperar pocs temes, entre els quals Beach comber i Fake blues.

Van brillar especialment All the same, tema que tanca l'àlbum amb una llarga coda instrumental que fa pensar en els seus paisans Yo La Tengo, i la tampoc cantada Kinder blumen, que va obrir els bisos.

stats