Cultura 22/04/2013

The Pinker Tones desperten el costat infantil d'Albert Pla

Elisabet Escriche
2 min
L'espectacle es basa en el conte-disc Rolf & Flor.

GironaAlbert Pla i The Pinker Tones tenien sobre la taula el repte de captar l'atenció dels més petits, i dels que no ho són tant durant poc més d'una hora amb l'últim treball del grup, el conte/CD Rolf & Flor . La tasca era difícil: en plena era 2.0 només comptaven amb l'ajuda d'escassament cinc instruments i una pantalla amb imatges estàtiques que il·lustraven els personatges. El públic, però, va deixar clar que la fórmula funciona.

Una part de l'èxit recau en la interacció que Pla va aconseguir amb els nens, una connexió que encara té més mèrit si es té en compte que Pla va ser, com sempre, 100% Pla. El cantant, que feia la funció de narrador, va aparèixer sobre l'escenari amb un vestit d'àvia i uns calçotets al cap. L'altra clau de la bona resposta del públic va ser la música i les lletres de The Pinker Tones. Tenen tots els ingredients que han triomfat generació rere generació: lletres senzilles, tonades enganxoses i jocs, com cantar una cançó utilitzant sempre la mateixa vocal.

L'espectacle, que es va estrenar ahir al Teatre Municipal de Girona, va ser l'encarregat de tancar la primera edició del Festival Strenes, que s'ha celebrat a la ciutat. Format per una programació on només tenien cabuda estrenes musicals catalanes de la temporada, Strenes ha superat les expectatives dels mateixos organitzadors. Amb una ocupació del 75,2%, s'han exhaurit les entrades en sis concerts. Segons el director del festival, Xavier Pascual, l'èxit ha estat fruit de la implicació dels artistes i les empreses de management , del suport de les entitats culturals gironines i de la confiança del públic. "Veient el resultat és evident que Strenes té molt de potencial. Ara hem de treballar per decidir a quina velocitat ha de créixer el festival", explica Pascual.

stats