DRETS D'AUTOR
Cultura 08/10/2011

Un exdirectiu feia servir la targeta de la SGAE per pagar prostitució

L'exdirectiu de la SGAE Pedro Farré va ser detingut ahir acusat d'apropiació indeguda. Segons Europa Press, feia servir la targeta corporativa per pagar milers d'euros en prostitució de luxe. La mateixa SGAE el va denunciar.

Ara
1 min

Barcelona.Els escàndols al voltant de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) no s'aturen. Només tres mesos després que se'n desmantellés tota la cúpula, acusada de corrupció i de desviació de fons, ahir la Guàrdia Civil va detenir l'exdirectiu Pedro Farré per apropiació indeguda de fons de l'entitat. En aquest cas és la mateixa SGAE la que va interposar la denúncia després de comprovar que Farré havia presentat "conceptes falsos", com seminaris, operacions antipirateria i altres gestions "per justificar la finalitat real de les seves despeses". Segons l'agència Europa Press, fonts de la SGAE han informat que utilitzava la targeta corporativa de la societat per pagar "diversos milers d'euros" en prostitució de luxe.

Aquesta i altres dades relacionades amb l'ús fraudulent de la targeta és sobre el que l'interrogarà el jutge Pablo Ruz. L'exdirectiu de la SGAE va ser deixat en llibertat ahir al migdia per la policia, però dilluns haurà de declarar davant el jutge de l'Audiència Nacional que porta el cas Saga i que investiga diversos càrrecs acusats d'irregularitats en la gestió de la societat. Malgrat això, no està clar que es puguin vincular les dues investigacions.

Farré va ser director de relacions corporatives i cap del gabinet del consell de direcció de Teddy Bautista del 2004 al 2009. Abans havia estat responsable de l'oficina de propietat intel·lectual. La SGAE ha emès un comunicat en què afirma que es va obrir la investigació sobre Farré arran de les informacions que apareixien als mitjans de comunicació. Fa dues setmanes que la SGAE va començar la seva refundació amb la redacció d'un nou sistema electoral.

stats