'ARA, CAP ESCOLA SENSE LA BERNAT METGE'
Cultura 01/10/2011

Els lectors ja han portat la Bernat Metge A 1.150 escoles

La campanya de l'ARA "Cap escola sense la Bernat Metge" bat rè cords. Ja hi ha 1.150 persones que s'han subscrit a la col·lecció de clàssics i que en regalaran un altre joc al centre educatiu que triïn.

Ara
1 min

Barcelona.Com una legió de romans conquerint nous territoris, la Col·lecció Bernat Metge s'obre camins al llarg dels Països Catalans. Ja hi ha 1.150 escoles catalanes que tenen garantida la col·lecció de part d'un subscriptor de l'ARA. El component emocional que els lectors han imprès en aquesta iniciativa -perquè la majoria han enviat les col·leccions a les escoles on van estudiar ells o els seus fills- es demostra amb unes xifres espectaculars, que superen els 150 centres a Barcelona ciutat, el centenar a les comarques gironines i tarragonines, els 40 al País Valencià i les 30 escoles i instituts a les Illes Balears. Fins i tot a l'Alguer, a la Catalunya del Nord i a Andorra rebran la col·lecció. I els afortunats, a més, continuen creixent dia rere dia, perquè la campanya continua oberta i atraient lectors.

D'entre els destins on anirà a parar la Bernat Metge n'hi ha de tan diversos com el Centre Penitenciari de Figueres i el Monestir de Sant Benet de M ontserrat. També hi ha escoles molt afavorides, com les Thau de Barcelona i Sant Cugat, que tenen sis benefactors. En aquest cas, rebran un únic joc en nom de tots els padrins i la resta es repartiran a altres centres.

Així com la Col·lecció Bernat Metge és un dels projectes més ambiciosos de la cultura catalana de l'últim segle, l'èpica també va de bracet de l'ARA en l'objectiu que cap escola es quedi sense els 51 volums dels clàssics grecs i llatins. Per entendre el món que ve -que és el lema de l'ARA- cal recordar els orígens i les ensenyances dels savis. Val més tard que mai, segons Tit Livi.

stats