Cultura 22/04/2012

Les propostes de l'ARA per a Sant Jordi: 5 obres amb fantasia

George R.R. Martin, Suzanne Collins, Patrick Rothfuss, Anne Plichota i Cendrine Wolf, Félix J. Palma

Ara
2 min
Tempesta d'espases

BarcelonaTempesta d'espases. George R.R.Martin. Alfaguara

Tercera part de la monumental saga de fantasia èpica 'Cançó de gel i foc', un fenomen literari que ha multiplicat la seva popularitat arran de l'adaptació televisiva 'Juego de tronos'. En un món de llegenda vagament inspirat en l'Anglaterra medieval, es produeix un enfrontament entre diferents cases nobiliàries per asseure's al 'Tron de Ferro' que governa els Set Regnes. Realista i crua, la saga anteposa la intriga política a l'acció o la màgia, que ocupa un paper secundari en la narració. En aquest volum de la saga continua el conflicte entre els Lannister i els Stark, mentre la reina exiliada Daenerys i els seus tres dracs travessen el continent veí.

Els jocs de la fam. Suzanne Collins. Estrella Polar

La novel·la que ha donat peu al fenomen cinematogràfic del 2012. Primer volum d'una trilogia,'Els jocs de la fam' és un relat ambientat en un futur postapocalíptic en què dos adolescents de cada districte són obligats a participar en un cruel reality show, una caça a l'home en què només hi pot haver un guanyador. Aventura i crítica social amb un pessic de romanticisme.

El nom del vent. Patrick Rothfuss. PLaza & Janés

El Kvothe és un personatge de llegenda... músic, captaire, lladre, estudiant, mag, heroi i assassí. El nom del vent, el primer volum de la cèlebre trilogia de fantasia èpica Crònica de l'assassí de reis, és el relat cronològic i en primera persona de l'extraordinària vida de l'home que hi ha al darrere del mite. Atípica i profunda, barreja en el sac l'aventura, el misteri, la màgia i l'amor.

Oksa Pollpck i el descobriment d'Edèfia. Anne Plichota i Cendrine Wolf. PLaneta

Un dels candidats amb més possibilitats d'agafar el relleu de Harry Potter és Oksa Pollock, una noia de 13 anys que un bon dia descobreix que té poders sobrenaturals. Oksa Pollock i el descobriment d'Edèfia és el primer volum d'una sèrie de sis que ja va pel tercer llibre a França, un fenomen de vendes amb un aroma inconfusible a Hogwarts del qual ja es prepara l'adaptació al cinema.

El mapa del cielo. Félix J. Palma. PLaza&Janés

Personal homenatge a les novel·les d'aventures del Segle XIX, El mapa del cielo se situa en el mateix univers que l'anterior El mapa del tiempo. Palma homenatja el pioner de la ciència-ficció H.G. Wells a través d'un relat en què la besnéta de l'escriptor exigeix un peculiar regal al seu pretendent per casar-se amb ell: que reprodueixi la invasió marciana que el seu besavi descrivia al llibre La guerra dels mons.

stats