Cultura 22/04/2012

Les propostes de l'ARA per a Sant Jordi: 5 obres de poetes

Narcís Comadira, Marcel Riera, Carles Hac Mor, Josep Pedrals, Miquel de Palol

Ara
2 min

BarcelonaLent. Narcís Comadira. Edicions 62

El poeta i pintor gironí celebra el 70è aniversari amb un nou poemari, el dinovè. El títol fa referència, segons el mateix autor, "a la lentitud, però també a l'observació". En els versos de Comadira hi ha la condició humana i els paisatges, acotats pel moment de l'any en què han sorgit i també apel·la a pintors que li són importants.

Llum d'Irlanda. Marcel Riera. Proa

Marcel Riera va guanyar el premi Carles Riba amb amb el seu tercer poemari, un homenatge a Irlanda. "Encara que aquest país no deixi de ser una excusa per reflexionar sobre el que ens passa a nosaltres", afirma.

Obra completa punt u. Carles Hac Mor. Pagès Editors

Pagès Editors publica el primer dels sis volums que conformaran l'obra completa del poeta i assagista lleidatà, un dels pioners de l'art conceptual i un dels grans noms de la poesia experimental a Catalunya.

El romanço d'Anna Tirant. Josep Pedrals. La Breu

Una novel·la versificada "amb el ritme d'una tragèdia grega i un virtuosisme barroc" que relata les aventures de l'Anna Tirant i les converses que Josep Pedrals manté amb el seu alter ego literari Quim Porta, que va fer la seva aparició al poemari 'El furgatori'.

Aire amb cel de fons. Miquel de Palol. Proa

Miquel de Palol torna a la poesia després de 12 anys i tanca amb aquest llibre la trilogia iniciada amb 'El Sol i la Mort' (1996) i 'Nocturns' (2002). 'Aire amb cel de fon's conté des de poemes de caire humorístic i amorós fins a reflexions sobre el pas del temps i sobre la natura.

stats