Cultura 19/09/2012

Els successors de Jackson Pollock, a la Fundació Miró

La pròxima temporada de la Fundació Joan Miró serà jove. Exposarà l'impacte de l'obra de Pollock en les generacions posteriors i presentarà una exposició sobre l'Espai 13, que fa 35 anys.

A.r.t.
1 min
Sense títol, 1949, de Jackson Pollock, es podrà veure a l'exposició Explosió!

BARCELONA.El gest de Jackson Pollock de deixar la tela a terra per fer els seus cèlebres drippings -pintant mentre es movia al voltant de la tela gairebé com si ballés- va ser un gest aparentment senzill. L'impacte que va tenir, però, va anar molt més enllà de la seva pròpia obra. La Fundació Joan Miró analitzarà la influència que va tenir en les generacions posterior d'artistes conceptuals i que conreaven noves pràctiques, com la performance, amb Explosió! El llegat de Jackson Pollock , el plat fort de la pròxima temporada d'exposicions del museu. Obrirà les portes el 24 d'octubre, i entre les 49 obres que la formen n'hi ha dues de l'artista nord-americà i altres d'autors com Yves Klein, Andy Warhol, Bruce Nauman i Herman Nitsch. L'exposició coincidirà amb l'arrencada del nou Centre d'Art Contemporani a la Fabra i Coats amb un projecte del comissari David G. Torres centrat, també, en la performance .

Warhol tornarà a estar present en la segona exposició de la temporada, que arrencarà el 14 de març. A Insomnia , la comissària Neus Miró analitzarà les contaminacions del cinema en l'art contemporani des dels anys 60 fins ara. A més del pare del pop art , inclourà peces de Mabel Palacín i Dan Graham que mostren com els artistes plàstics han utilitzat recursos cinematogràfics com la creació d'una narrativa, els jocs visuals i la consciència de l'espai. L'any que ve l'Espai 13 farà 35 anys, la mateixa edat en què un artista deixa de ser jove, va comentar ahir Martina Millà, la directora de projectes de la fundació. Coincidint amb aquesta data, el comissari Manuel Segades analitzarà el paper que aquesta sala dedicada als artistes joves ha tingut en l'art emergent amb una exposició que obrirà el 21 de juliol.

stats