La borsa
Economia 10/07/2012

El FROB liquida la CAM i no tornarà els diners de les preferents

1 min
El FROB liquida la CAM i no tornarà els diners de les preferents

La Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), o el que en quedava després que el Banc Sabadell comprés el seu negoci bancari, és des d'ahir història. Els interventors del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) van decidir obrir un procés de liquidació de la caixa alacantina després que l'assemblea general revoqués la seva proposta d'amortitzar les quotes participatives i les participacions preferents de l'entitat a un valor de zero euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons van explicar diversos assembleistes, la majoria van votar en contra de la mesura proposada pel FROB perquè suposava un perjudici per a unes 54.000 famílies afectades per aquests productes tòxics. El seu vot, però, no era vinculant i finalment els propietaris de quotes participatives i participacions preferents perdran els seus diners. Tècnicament aquest va ser el motiu de la liquidació de la caixa d'estalvis, ja que va impedir la votació del següent punt del dia, que preveia la transformació de CAM en una fundació per atendre l'obra social.

L'assemblea es va celebrar en un clima de molta tensió. A les portes de l'entitat un centenar d'afectats per les participacions preferents van increpar alguns membres dels òrgans de control de l'entitat. A més, des d'avui declararan a l'Audiència Nacional cinc exdirectius de la CAM per explicar la seva controvertida gestió.

stats