INDÚSTRIA
Economia 22/06/2012

Going Green fabricarà motos elèctriques a la Zona Franca

Elena Freixa
2 min
L'empresa distribueix les motos elèctriques Vectrix.

BARCELONA.L'empresa Going Green va anunciar ahir la posada en marxa d'una fàbrica de motocicletes elèctriques a la Zona Franca de Barcelona a la tardor. L'objectiu de la companyia, que es trasllada de Madrid a Barcelona per començar aquesta nova etapa com a fabricant, és produir 5.000 motos a l'any, va anunciar ahir el president de la companyia, Gonzalo Alonso. La inversió prevista és de quatre milions i donarà feina a uns 50 treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia llançarà al mercat tres versions d'escúter elèctric de 125 centímetres cúbics, amb característiques diferenciades en funció de si es venen a particulars, a flotes de l'administració o al canal d'empreses de lloguer, va explicar Alonso a l'ARA. N'hi haurà d'una i dues places i el preu per a particulars partirà dels 2.500 euros. Inicialment, el gruix de la producció es destinarà al mercat interior i se n'exportarà el 10% a Amèrica i Europa, especialment a França, Itàlia i Portugal.

Going Green es dedicava fins ara a la distribució de motos, cotxes i bicicletes elèctriques. Té els drets en exclusiva per comercialitzar marques com ara les motocicletes Vectrix, que porten algunes flotes de l'administració com ara la Guàrdia Urbana.

Going Green espera incrementar la facturació fins als 4,5 milions aquest any, un 45% més que l'any passat. La tria de Catalunya com a ubicació, amb l'assessorament del Govern a través de l'agència Invest in Catalonia, és "estratègica", segons Alonso, tant per motius de mercat com industrials. "El 90% dels components seran locals", va explicar.

'Bicing' de moto elèctrica

Un dels projectes que Going Green ja està negociant amb l'Ajuntament de Barcelona és la instal·lació d'una mena de servei de Bicingperò amb motocicletes elèctriques. El president de l'empresa confia tenir bones notícies després de l'estiu per començar a fer proves. Seria un servei amb punts de recàrrega on els usuaris poguessin agafar i deixar les motocicletes després de fer els trajectes, com passa amb les bicis.

Going Green gestiona serveis similars de lloguer i recàrrega de motos elèctriques en hotels de Barcelona com ara el W.

stats