MERCAT IMMOBILIARI
Economia 16/10/2012

Lacalle diu que els preus dels pisos han "tocat fons"

El saló immobiliari Barcelona Meeting Point obre portes dimecres. Tot i les turbulències del sector, el president del comitè organitzador, Enrique Lacalle, creu que els preus han "tocat fons".

Dani Sánchez Ugart
2 min
L'edició de l'any passat del Barcelona Meeting Point ja es va celebrar en un únic pavelló, a Montjuïc.

BARCELONA.Enmig de la tempesta financera i en plena onada de dubtes sobre els efectes del banc dolent en els preus -la majoria dels experts creuen que els arrossegarà a la baixa-, dimecres obre portes el Barcelona Meeting Point (BMP). Tot i això, el president del comitè organitzador del saló immobiliari, Enrique Lacalle, es va mostrar "convençut" ahir, en la presentació de l'esdeveniment, que els preus dels pisos han "tocat fons". El 2009, en la inauguració del mateix congrés, que aquest any celebrarà la seva setzena edició, Lacalle va qualificar la situació dels preus d'"idònia", i va pronosticar que "difícilment" baixarien. Des d'aleshores han caigut un 25% a Catalunya, segons les estadístiques de l'INE.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta vegada, però, Lacalle, tot i que considera que s'ha arribat a un punt d'equilibri pel que fa als preus i pronostica que "guanyarem la batalla a la crisi", ha reconegut que el sector viu "moments complicats" en què la banca s'ha convertit en el "principal agent immobiliari". Per aquest motiu, les entitats financeres tindran una participació important en el congrés, que s'ha vist obligat a reduir els preus dels estands per poder acollir els expositors que no passen pel seu millor moment econòmic.

Fons d'inversió estrangers

Com a mostra d'aquest equilibri dels preus dels immobles, Lacalle ha volgut destacar la "tornada" dels inversors estrangers, que "no vénen si no pensen que és moment per comprar". En concret, vindran més de 80 inversors russos, que mantindran reunions amb empreses de l'Estat. A més, hi participaran 17 fons d'inversió internacionals més, amb una capacitat financera de prop de 30.000 milions d'euros, segons les estimacions del BMP.

Malgrat la presència internacional, aquesta edició del saló, que s'allargarà fins diumenge i està oberta al públic en general, ocuparà únicament el pavelló 8 de la Fira de Montjuïc, igual que l'any passat, però lluny dels tres pavellons que va arribar a ocupar en ple boom immobiliari.

stats