04/07/2012

Nin preveu "condicions molt dures" per als bancs en el rescat financer

2 min
El conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, durant la seva intervenció en una nova edició dels Dinars Cambra.

BARCELONA.Falta per conèixer la lletra petita del rescat dels bancs, però el conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, ja va advertir ahir que les entitats que necessitin fons públics les passaran magres. Nin va aprofitar una conferència organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona per repetir fins a tres vegades que els bancs hauran de tornar els ajuts amb unes "condicions molt dures". I ho hauran de fer "perquè els bancs espanyols seran el banc de proves" de futurs rescats i perquè és la primera vegada que s'injecta diners directament a les entitats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Nin no va donar més pistes d'aquestes "condicions", només va apuntar que els bancs que necessitin ajuts "no podran competir en igualtat de condicions amb els que no n'han demanat". Sobre la possible desaparició d'entitats, Nin va matisar que més aviat hi haurà "venda d'actius".

L'opinió del primer executiu de CaixaBank contrasta amb la més optimista del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que ahir també va donar per fet que el crèdit europeu de fins a 100.000 milions d'euros es tornarà a llarg termini, amb període de carència i a baix tipus d'interès.

Joan Maria Nin va pintar un paisatge molt més fosc. No només per als bancs, ja que va afirmar que la sortida de la crisi serà "dolorosa" per a tothom. Però el conseller delegat de la primera entitat financera espanyola va assegurar que el sector de l'Estat sortirà reforçat de tot aquest procés precisament perquè seran "els primers a fer-lo" i perquè serà el primer pas per iniciar la unió bancària europea. Nin va remarcar que les reformes del govern espanyol han estat encertades.

D'altra banda, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, es va mostrar ahir partidari que la comissió parlamentària sobre caixes investigui les participacions preferents, un producte financer que han comercialitzat totes les entitats. Mas-Colell va acotar l'abast de la investigació a les entitats que han rebut ajudes. CaixaBank no n'ha rebut i Mas-Colell va assegurar que "no tindria sentit ficar el dit a l'ull" en aquesta entitat.

stats