INFRAESTRUCTURES
Economia 04/08/2013

La catalana Comsa Emte refinança 930 milions de deute

E.f.
2 min

Barcelona.El grup català d'infraestructures Comsa Emte, propietat de les famílies Miarnau i Sumarroca, ha aconseguit tancar un acord per refinançar el seu deute bancari de 930 milions d'euros. La reestructuració s'articularà a través d'un crèdit sindicat a tres anys i mig (fins a finals del 2016) que ha comptat amb el suport de les 13 entitats financeres creditores, segons va informar ahir l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia catalana d'infraestructures i enginyeria també ha dut a terme una ampliació de capital per valor de 40 milions amb la qual vol enfortir encara més la seva estructura financera. El president del grup, Jorge Miarnau, va assegurar que l'operació de reestructuració del deute demostra "la confiança de les entitats financeres" i permet a l'empresa desplegar la seva nova estratègia de creixement, que passa per la internacionalització i la diversificació del negoci.

El refinançament del deute -el primer al qual ha hagut de recórrer mai l'empresa- servirà per continuar l'expansió de Comsa al món. Després que la crisi hagi paralitzat l'obra pública i el sector de la construcció a Espanya, la companyia ha redoblat esforços en projectes d'infraestructures i enginyeria a fora. De fet, a Espanya l'empresa va recórrer a un expedient de regulació d'ocupació (ERO) al maig. La mesura va suposar 270 acomiadaments, un 19% de la plantilla.

Diversificació al negoci ferroviari

El grup va explicar que, juntament amb l'acord amb la banca, desplegarà un pla de desinversions que l'ajudarà els pròxims anys a reduir més de pressa els nivells d'endeutament.

El sector ferroviari és un dels nous focus en què Comsa Emte vol créixer en un futur i, de fet, a finals d'abril va arribar a un acord estratègic amb SNCF (la Renfe francesa) per preparar-se de cara a una liberalització del sector ferroviari a Espanya. L'aliança va consistir en el fet que Comsa va vendre a l'operador gal el 25% de la seva filial de trens, Comsa Rail Transport.

stats