HANDBOL: LLIGA DE CAMPIONS
Esports 24/04/2011

Aconseguir una bona renda al Palau és clau

El Barça enceta aquesta tarda (19.30 hores, Esport3) l'eliminatòria de quarts de final davant el vigent campió. Un bon resultat al Palau Blaugrana pot deixar mig encarrilat el pas a la final a quatre.

David R. Jover
2 min
Juanín és el segon màxim golejador del Barça amb 43 gols. La seva rapidesa pot ser clau.

Barcelona.Ja s'han enfrontat aquesta temporada a la primera fase, amb un balanç favorable als blaugranes -28-28 a Kiel i 32-29 a Barcelona-. Però quan arriba el moment de la veritat, el de les eliminatòries, tot canvia. Des de la mentalitat fins a la intensitat de cadascun dels jugadors.

Avui és juga el matx decisiu. I el factor Palau ha de ser clau en el primer partit, el d'anada. Els homes de Xavi Pascual saben que un bon resultat a casa pot gairebé assegurar el pas a la final a quatre que aquest any es torna a disputar a Colònia. Però el THW Kiel no és un rival gens assequible; és temible. Per tant, aconseguir una diferència de més de cinc gols avui pot posar les coses de cara, perquè la tornada al Sparkassen-Arena davant de més 13.500 persones no serà senzilla.

Perquè el treball realitzat fins ara, amb la Lliga Asobal gairebé al sarró i un paper més que acceptable a Lliga de Campions, no se'n vagi en orris, el Barça Borges necessita avui un pavelló ben ple per recordar vells moments en què les remuntades es feien a la tornada. Ara, però, la situació canvia. Cal fer el gran encontre a l'anada.

Omeyer com a referent

I és que el Kiel, tot i no tenir la profunditat de banqueta de l'any passat perquè a perdut diverses peces, té en el francès, i considerat millor porter del món, Thierry Omeyer, el seu estilet defensiu. Tot es crea i es fonamenta des de les aturades d'aquest gran, però polèmic porter. Al Barça encara recorden el seu comportament a la final de la Champions de l'any passat, on va tenir una actitud impròpia per a un jugador del seu nivell.

Si Omeyer està bé, el Kiel es creix perquè sap que te les espatlles ben cobertes. A partir d'aquí, la responsabilitat en atac l'agafa el jove central Aron Pálmarsson, que amb 20 anys ha pres el relleu que fa dues temporades va deixar Karabatic. L'islandès és l'organitzador i té al seu costat el màxim anotador del Kiel en competició europea, Filip Jicha. Aquest lateral esquerre txec ha fet 76 gols en el que va de temporada i serà l'autèntic malson del Barça aquesta tarda.

Tot això sense perdre de vista dos laterals més. Un altre d'esquerre i un de dret. El primer, i lateral dret, és Christian Zeitz, que aquesta temporada ha tornat a meravellar anotant un total de 40 gols. L'altre és Jérome Fernández, exjugador blaugrana durant sis temporades, que tot tenir 34 anys continua tenint un canó a la mà dreta. Per tant, la columna vertebral del Kiel, amb les seves branques corresponents, és la formada per Omeyer a porteria, Palmarsson com a central i controlador de l'equip amb Zeitz, Jicha, Jérome, i el serbi Ilic (46 gols) als laterals.

Precedents favorables

Sense comptar l'enfrontament d'avui, el Barça i Kiel ja s'han vist les cares en sis eliminatòries, amb tres triomfs per a cadascú. El primer cop va ser a la final de la temporada 99/00, que va acabar amb triomf per al Barça a doble partit, tal com va passar l'any següent, però a semifinals. L'últim va ser a Colònia, en una final que va deixar un record amarg.

Avui el Barça es pot tornar a fer gran si encarrila l'eliminatòria. Tornarà l'hegemonia blaugrana?

stats