EL PRIMER DIA DE BLAUGRANA
Esports 26/07/2011

Alexis es guarda les paraules per a la gespa

Alexis va passar el seu primer dia sencer com a jugador blaugrana i es va adonar de la dimensió mediàtica del Barça. Entre les fotos i la roda de premsa tothom va poder veure la seva timidesa crònica.

Albert Solé
3 min
UN DIA INTENS 1. Alexis es va vestir de blaugrana a la tarda. 2. Al matí va passar la revisió. 3. I al migdia va signar el seu nou contracte.

Barcelona.Alexis Sánchez va arribar diumenge a l'aeroport del Prat i ja va poder palpar el que li esperava ahir. Va tenir un primer tast de l'expectació mediàtica que ha suposat el seu fitxatge. No és cada dia que un xilè fitxa pel Barça -de fet, és el primer-, ni tampoc que aquest xilè fitxa pel millor club del món del moment segons l'opinió majoritària. Per això diumenge la colònia xilena catalana va omplir la Terminal 1 del Prat, i ahir va obligar a tallar durant una hora el carrer Aristides Maillol per veure, només durant uns instants, el seu ídol.

El primer dia complet d'Alexis en clau blaugrana va ser força intens i ple d'emocions. Acostumat a tenir un ressò mediàtic mitjà a l'Udinese i a la selecció xilena, tot el que va viure ahir el va sobrepassar un pèl, i es va notar durant la roda de premsa. A primera hora del matí va passar les dues revisions mèdiques de rigor, la de l'Hospital de Barcelona i la del Camp Nou, i a la una del migdia va entrar a les oficines del Barça per signar el seu nou contracte per a les pròximes cinc temporades. Tot això ho va fer en la intimitat, com a ell li agrada, però va arribar el moment de fer l'aparició pública amb la tradicional foto amb el president Sandro Rosell davant l'escut de les oficines del club, i la colònia xilena va embogir. Més de 500 persones es van concentrar en aquest punt del carrer Aristides Maillol -ja que el club havia decidit no fer una presentació amb públic per culpa del canvi de gespa del Camp Nou-, i la Guàrdia Urbana es va veure obligada a tallar una estona el carrer per evitar mals majors. Alexis saludava nerviós la gentada que tenia al davant: una primera línia de càmeres de fotografia i de televisió i al darrere molts dels xilens de Barcelona i Catalunya. Va encaixar la mà amb Rosell, es van abraçar i van dirigir-se a la sala París de l'estadi, on l'esperaven un centenar de periodistes més disposats a preguntar-li de tot, un fet que li provoca certa al·lèrgia.

De poques paraules

Als periodistes catalans ja ens havien avisat que Alexis té un punt de tímid i que no li agrada gaire el contacte amb la premsa, però a molts els va sorprendre la seva introversió. Després que Josep Maria Bartomeu, vicepresident esportiu, i Andoni Zubizarreta, director esportiu, el presentessin, li van donar la paraula perquè digués uns mots de benvinguda i quasi no va saber què dir. Quan la companya de Barça TV li va fer la primera pregunta, es va pensar que no anava per ell i l'hi va haver de repetir. "No sóc de gaires paraules i només estic content de ser al Barça, que per mi és un somni", van ser les seves primeres declaracions. Tal com algun periodista va dir després, el Barça ha fitxat un jugador modern, que fa respostes de la mida Twitter, de 140 caràcters. I així va ser, encara que els periodistes xilens que hi havia a la sala van destacar que havien vist Alexis menys tímid que mai, que amb la selecció i a Udine era molt pitjor. "Ser titular al millor equip del món és difícil, però per mi primer serà integrar-me en el grup, el més important és l'amistat", va dir ahir el davanter xilè respecte al seu primer repte. I el segon també el tenia clar: "Sóc aquí per aprendre de Messi, de Xavi, de tots, vull aprendre dels que ja en saben".

El nou 9 del Barça

A la tarda Alexis Sánchez es va poder vestir per primer cop a la Ciutat Esportiva la samarreta del Barça, en la qual lluirà el 9 de Bojan i en què hi posarà Alexis -a Udine duia el 7 i es feia dir Sánchez-, i es va fer la darrera sessió de fotografies d'un dia especialment esgotador pera un futbolista que el que vol és parlar amb la pilota als peus com més aviat millor. Es va trobar cara a cara amb Pep Guardiola per primer cop ahir a la tarda a la Ciutat Esportiva, i van pactar que el xilè no començaria els entrenaments fins al 9 d'agost, igual que els altres jugadors que han disputat la Copa Amèrica. Alexis, però, al matí ja havia dit que si fos per ell començaria de seguida, i no és descartable que comenci abans i tot.

stats