MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 11/07/2011

Alonso guanya la cursa de les desgràcies

Martí Molina
2 min
Fernando alonso L'asturià va aconseguir la primera victòria de la temporada al circuit britànic de Silverstone.

BarcelonaPotser va ser un error dels mecànics en el canvi de pneumàtics de Vettel. O que el nou reglament ha pogut trencar la superioritat insultant de Red Bull. O simplement que Fernando Alonso va donar una lliçó de pilotatge al circuit britànic de Silverstone. Però el cas és que l'asturià va creuar primer la línia de meta en una cursa marcada per la pluja i els errors dels mecànics als boxs i els pilots a la pista.

Acabat el Gran Premi tothom tenia dificultats per explicar per què havia passat tot plegat. Alonso només sabia que s'havia trobat la primera posició regalada i la va aguantar fins al final. Vettel no tenia clar fins a quin punt l'havien perjudicat el nou reglament i el problema que va tenir en el canvi de rodes, o si no havia pogut guanyar simplement perquè el pilot asturià de Ferrari havia estat millor. I Webber només sabia que hauria pogut acabar segon si el cap de files de Red Bull no li hagués impedit superar el seu company -per qües tions de normes d'equip- a l'última volta.

Va ser una cursa intensa que va començar abans d'hora amb un ruixat que va deixar completament moll el traçat anglès i que va obligar els equips a sortir amb gomes intermèdies. Va ser la primera desgràcia per a Alonso, que confiava fer una bona sortida i superar els Red Bull. Tanmateix, la sort va canviar per a l'asturià a la volta 28, quan els mecànics de Vettel van tardar més del compte a canviar-li les rodes i l'alemany va perdre la primera posició. A més, el pilot va tornar a la pista darrere de Hamilton, que li va fer de tap i va permetre que Alonso es distanciés de manera insalvable.

Però després va ser Hamilton: quan lluitava pel podi els enginyers li deien que havia d'estalviar combustible per no quedar sense benzina abans del final de la cursa.

Tampoc va ser el dia de Schumacher ni Kobayashi. Primer l'alemany va perdre el control del Mercedes, va impactar contra el japonès, va trencar el bigoti del cotxe i, a més, va ser penalitzat amb un stop-and-go . I després, el japonès va sortir abans d'hora de boxs, va estar a punt de provocar un accident i també va ser san cionat. Tampoc no va ser el dia de Button, ja que un mecànic no va collar-li una roda quan lluitava per la 5a posició i va haver d'abandonar.

En canvi, Jaume Alguersuari va ser dels pocs que va tenir un bon dia. El català va arrencar 18è i va anar guanyant posicions fins acabar a la zona dels punts per tercera prova consecutiva. El barceloní i Alonso van ser dels pocs pilots que van marxar cap a casa contents després d'aquest Gran Premi.

stats