BÀSQUET
Esports 28/11/2011

Als set jugadors NBA de la Lliga Endesa els queda una jornada

àlex Gozalbo
2 min
Jordi Villacampa i Christian Eyenga en una imatge del dia de la presentació de l'aler.

BADALONAEl Fiatc Joventut, que ahir va perdre a la pròrroga a la pista del Gran Canària 2014 (77-71), s'haurà d'acomiadar aquest dissabte de Christian Eyenga. L'aler viatjarà entre diumenge i dilluns a Cleveland, on el dia 9 començarà la pretemporada de la NBA amb els Cavaliers. La Penya, que encara no ha pogut utilitzar Pere Tomàs, haurà de lluitar per sortir dels últims llocs de la classificació de la Lliga Endesa (està a una victòria del cuer) sense l'aportació del congolès, que ha tingut una mitjana de 8 punts i 3 rebots en els quatre partits jugats fins ara.

La situació d'Eyenga és molt similar a la dels altres sis jugadors NBA de la Lliga Endesa (Rudy Fernández, Serge Ibaka, Kyle Singler, Kevin Seraphin, Goran Dragic i Tiago Splitter), que hauran de viatjar als Estats Units per incorporar-se a les seves respectives franquícies.

"M'agradaria quedar-me una mica més de temps per mostrar el que puc fer, però tothom sabia que la cosa acabaria així i no puc fer-hi res", reconeix Serge Ibaka, pivot del Reial Madrid.

Si no hi ha cap endarreriment en la redacció del conveni col·lectiu que ha de mantenir-se vigent a la NBA un mínim de sis anys i un màxim de deu, el partit contra el Cajasol serà l'últim d'Eyenga. També diran adéu els altres sis NBA.

Alguns dels cinc clubs implicats han començat a negociar amb les respectives franquícies dels Estats Units un endarreriment d'una setmana en la incorporació dels jugadors, però de moment la resposta ha estat negativa.

L'equip que entrena Salva Maldonado tancarà l'any competint contra el Lagun Aro GBC, l'Unicaja i el Reial Madrid, tres partits que tindran molta importància per situar el projecte.

El Barça Regal de Xavi Pascual, que ahir va patir per mantenir el lideratge a la pista del Blusens Monbus (83-89), no té aquest problema, ja que el club blaugrana, que arrossega un dèficit de 36 milions d'euros en les seves quatre seccions professionals, va decidir no aprofitar el tancament patronal de la NBA i va renunciar a incorporar, almenys fins que la suspensió no sigui definitiva, jugadors temporalment.

stats